internet haber sitesi
Reklamı Geç

DSÖ ve TTB yetkilileri Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi: ‘Geç kalmanın sonucu ağır olur’

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Koronavirüs salgını hakkında sağlıkçılardan bilgi aldı. Kılıçdaroğlu’na bilgi veren DSÖ Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu’nun, önlemlerde geç kalınmasının ağır sonuçlar doğuracağını ilettiği bildirildi.

DSÖ ve TTB yetkilileri Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi: ‘Geç kalmanın sonucu ağır olur’
DSÖ ve TTB yetkilileri Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi: ‘Geç kalmanın sonucu ağır olur’ admin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgınının Türkiye ve dünyadaki seyri konusunda iki ayrı görüşme gerçekleştirdi. CHP Genel Merkez binasında önce Dünya Sağlık Örgütü heyeti ile ardından da Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile görüşen Kılıçdaroğlu’nun partisinin salgın konusunda iktidara yapacağı yeni çağrıları belirlemek istediği öğrenildi.

CHP Lideri, ilk olarak Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri ile görüştü. Görüşmede Dünya Sağlık Örgütü adına Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu, Proje Direktörü Dr. Ali İrshad Shaikh ve Program Yöneticisi Prof. Dr. Toker Ergüder yer aldı. Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinin burada uluslararası vakalar hakkında bilgi verdiği, dünyada virüsten etkilenenlerin ayrıntılı verilerini paylaştığı öğrenildi. Dr. Pavel Ursu’nun Kılıçdaroğlu’na önlemlerde geç kalınmasının ağır sonuçları olacağını ilettiği bildirildi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra TTB heyeti ile görüştü. Görüşmede, TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman ve üyeler yer aldı. Kılıçdaroğlu’na bir sunum yapan TTB heyetinin iktidarın önlem almakta geciktiğini dile getirdiği öğrenildi. TTB heyetinin sağlık emekçilerinin kötü çalışma koşullarını da vurguladığı, hastanelerde birçok eksiğin bulunduğunu ve bunların acilen tamamlanmaması durumunda krizin boyutlarının büyüyeceğini ilettiği ifade edildi.

VİRÜSÜN GEÇİRDİĞİ DEĞİŞİMLER ANLATILDI

Görüşme sonrası bir açıklama yapan DSÖ Türkiye Temsilcisi Ursu, küresel ve bölgesel konuda koronavirüse ilişkin teknik bilgilendirmede bulunduklarını belirterek, özellikle virüsün nasıl değişimler geçirdiği ve yayıldığı konusunda bilgi verdiklerini söyledi. Bu virüsün bugüne kadar dünyada eşi ve benzerinin görülmediğini ifade eden Ursu, Bütün ülkelerin topluma yönelik bir yaklaşım benimsedikleri sürece bu salgınla başa çıkma konusunda büyük bir potansiyele sahip olduklarını gösteriyor. Toplumla iş birliği yapmamız gerekiyor” diye konuştu. Bu durumun başından beri Sağlık Bakanlığı ile temas halinde olduklarını söyleyen Ursu, “Türk hükümetinin de bu durumda en iyi uygulamalardan, en iyi önlemlerden ve tavsiyelerinden faydalanmasını sağlamak istiyoruz. Bütün paydaşlar ve ilgili taraflar yakın iş birliği içinde ve hükümet de sürece çok yakından dahil. Avrupa Birliği’ne de bu durum hakkında bilgi sunduk. Güçlü sağlık sistemine sahip ülkeler bile bu salgınla baş etmek için çeşitli zorluk altında. Durumla nasıl başa çıkacağımızı öngörmeye çalışıyoruz” dedi.

Birgün

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı