internet haber sitesi
Reklamı Geç

Bilim dünyasını şaşırtan keşif! Gözlerinize inanamayacaksınız

Endonezya'da bulunan bir madde, uzun zamandır yapılan dinozor tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Bilim dünyasını şaşırtan keşif! Gözlerinize inanamayacaksınız
Bilim dünyasını şaşırtan keşif! Gözlerinize inanamayacaksınız admin

Değerli taş uzmanı Brian Berger Endonezya'nın Java Adası'nda bir taş satın aldı ancak bir süre sonra taşta bir tuhaflık olduğunu fark etti.

Taşın içerisine dikkatli bakıldığında son derece iyi korunmuş bir böceğin bulunduğu görülüyordu. Berger, satın aldığı opal taşının fotoğrafını Instagramhesabından paylaştı ve bir anda gündem oldu.

ABD Değerli Taş Enstitüsü de bu 'yaratık' hakkında incelemelerde bulundu. Uzmanların ise taşla ilgili daha çok araştırma yapacaklarını belirtiyor.

Görüntüler sosyal medyaya yayılınca pek çok senaryo da yazılmaya başlandı. Bazıları Jurassic Park'taki gibi dinozorların günümüze 'getirilmesine' yardımcı olabileceğini bile iddia etti.

Bazı ağaçlar, böcek ve örümceklerin hareketsiz kalmasına sebep olan yapışkan bir madde ürettiği ve bu maddenin içerisine hapsolan canlıların formlarının bozulmadığı ifade edildi.

Jurassic Park filminde de amber içerisinde kalan bir sivrisinekten elde edilen DNA ile dinozorların milyonlarca yıl sonra tekrar hayata döndürülmesi anlatılıyordu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı