internet haber sitesi
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı

Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı

TSK’nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığı iddialarının araştırılmasını istediği için hakkında soruşturma başlatılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, ifade vermeye giderken gözaltına alındı.

GÜNDEM - 2022-10-26 10:20:22

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı İstanbul’da gözaltına alındı. Fincancı’nın Ankara’ya götürüleceği öğrenilirken, Türkiye İnsan Hakları Vakfı’ndan (TİHV) yapılan açıklamada “TTB Başkanı ve Vakfımızın Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı kabul edilemez bir şekilde gözaltına alınmıştır. Derhal serbest bırakılsın.” denildi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI: GÖREVİNE SON VERİLSİN

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın görevden alınması için Ankara Sulh hukuk mahkemesine talepte bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“20.10.2022 tarihinde PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi gereğince Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan 26.10.2022 tarihinde gözaltına alınmıştır.

Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızca adı geçen şüphelinin halen devam ettirdiği Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanununun ‘Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığının veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine…’ şeklindeki Ek 2. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince SON VERİLMESİNE, aynı maddenin 3. Fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulmuştur.”

NE OLMUŞTU?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kimyasal silah kullandığı iddiasının soruşturulması gerektiğini söyledikten sonra, hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından soruşturma başlatılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Ben insan hakları alanında çalışan bir adli tıp uzmanı olarak tabii ki söyleyeceğim. Doğal olarak bir adli tıp uzmanı olarak iddiaların soruşturulmasını istemem suç değil” diye konuşmuştu.

Ancak Fincancı, hedeflerin odağında olmaya devam etmişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Hem bu kişiyle, hem bu kurumla ilgili adımlar atılacak. Bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatı verdik. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız” ifadelerini kullanmış; MHP Lideri Bahçeli ise “TTB’nin kapısına kilit vurulmasını tarihi önemde addediyorum. Türk düşmanı bir birliğin isminin başında Türk olamaz. Türk Tabipler Birliği Başkanı’nın vatandaşlıktan çıkarılması ve vatansız olmaya mahkum edilmesi akla en uygun seçeneklerdendir” demişti.

Tele1

DİĞER HABERLER
internethabersitesi, internethaber, gazete, internet haber, internet haber sitesi, haber, haber portalı