internet haber sitesi
CHP’den Soylu için suç duyurusu

CHP’den Soylu için suç duyurusu

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Ankara Adliyesi’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM - 2019-04-26 13:39:40

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Ankara Adliyesi'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Özkoç yaptığı açıklamada, “CHP olarak hukuksal bir mücadele başlatıyoruz” dedi. Özkoç bundan sonra yaşanabilecek olaylar ve sorumlu olanlara karşı hukuksal zeminde mücadele edeceklerini belirtti. Özkoç ‘'Teröre kim destek veriyorsa gereğinin yapılmasını bekliyoruz'' dedi.

Özkoç, suç duyurusun ardından basın açıklaması yaptı

Özkoç, Ankara Adliyesi önündeki açıklaması sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrike ettiği” gerekçesiyle hazırlanan suç duyurusunu teslim etti. Suç duyurusunda Soylu'nun, geçen yıl yaptığı bir açıklamadaki “CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin” sözleri hatırlatıldı.

Kılıçdaroğlu’nun Ankara-Çubuk’ta şehit cenazesinde uğradığı saldırının ardından Soylu'nun yaptığı, “CHP’nin HDP ile teması ve HDP’nin PKK ile kendisini ayırmayan politikası ortadadır. PKK tarafından şehit edilen, acının ve duygunun oluştuğu bir cenazeye Kılıçdaroğlu’nun gelişi haber verilmeliydi” açıklaması da başvuruda yer aldı.

(SÖZCÜ)

DİĞER HABERLER
internethabersitesi, internethaber, gazete, internet haber, internet haber sitesi, haber, haber portalı