'Gençlik Kampları' Nurculara kapısını açtı

MEB’in, okullarda propaganda imkânı tanıdığı dini vakıf ve cemaatlere Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘gençlik kampları’ kapıları da açıldı. Bakanlığın bu yılki kamplarına farklı Nurcu gruplar konuşmacı olarak çağrıldı

GÜNDEM - 2018-07-13 09:44:00

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), okul kapılarını açtığı dini vakıf ve cemaatlere, Gençlik ve Spor Bakanlığı da gençlik yaz kampı kapılarını açtı. Yeni kabinede yer almayan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak döneminde sekiz şehirde düzenlenen gençlik kamplarına farklı Nurcu grupları konuşmacı olarak çağrıldığı ve propaganda imkânı sağlandığı öğrenildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, “Gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak” amacıyla kurduğu tesisler de tarikat ve dini vakıflara açıldı. Kamplara katılan gençlerin ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları Bakanlık tarafından karşılanırken konuşmacı olarak MEB’in okullarda faaliyet yapmasına izin verdiği ve Nurcu grupların temsilcilerinin çağrıldığı ortaya çıktı.
Bakanlığın 12 ile 15 yaş arasındaki öğrenciler için düzenlediği “ücretsiz deniz kampları” ve 16 ile 22 yaş arasındaki öğrenciler için düzenlediği “ücretsiz doğa kampları”na yeni nesil Nurcu yapılanması olan “Çay House” ve “Hayalhanem” ekipleri davet edildi. 
Kamp mescidinde propaganda
Eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da geçmiş dönemde bu grupların etkinliklerine katıldığı belirlendi. Öte yandan Bakanlığın, Tokat Almus Kampı’na Bursa merkezli “Çay House” grubunun, Mersin Silifke Kampı’na da “Hayalhanem” grubunun temsilcilerinin konuşmak üzere davet edildiği öğrenildi. Çay House adına Tokat kampına katılan Harun Serkan Aktaş’ın “Çay House ekibi olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın daveti ile gençlerle buluşup dertleşmek için Tokat Almus kampına misafir olduk. Çay var dediler kıramadık. Namaz ve gençliğe dair dersler yaptık. Ve en güzeli, söyleşi sonrası kampın mescidinde dört kere ayrı ayrı cemaat yapıldı hamdolsun” ifadeleri Bakanlık imkânları ile yapılan eğitimleri gözler önüne serdi.

(Birgün-Mustafa Mert Bildircin)

Günün Diğer Haberleri