internet haber sitesi
Reklamı Geç

Sosyal medyada herkes aynı soruyu soruyor: Kuş mu, tavşan mı?

Kuş mu, tavşan mı? Sosyal medya bu çılgınlıkla yıkılıyor. İnternette yayılan bir video, kafaları karıştırdı.

Sosyal medyada herkes aynı soruyu soruyor: Kuş mu, tavşan mı?
Sosyal medyada herkes aynı soruyu soruyor: Kuş mu, tavşan mı? admin

Norveç’teki Oslo Üniversitesi Biyolojik Psikiyatri Bölümü’nde kıdemli araştırmacı olan Dan Quintana, Twitter hesabından pazar günü “Tavşanlar burunlarına dokunulmasını sever” yazarak bir video paylaştı.

Görüntülerdeki hayvan ise tavşandan ziyade kuşa benziyordu. Videoda gagası gökyüzüne bakan siyah bir kuşun kafasına dokunan bir insan eli görünüyor. Fakat farklı bir açıdan bakıldığında, kuşun gagası bir tavşan kulağını andırıyor.

Kafaları karıştıran ise Quintana’nın görüntüyü paylaşırken “tavşan” yazması oldu. Amerikan haber sitesi CNET’e konuşan Quintana, görüntüdeki hayvanın kuş olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Tavşan yorumunu okura onun gerçekten tavşan olduğunu düşündürmek ve en azından bir başarı şansı tanımak için yaptım. Yandan bakıldığında gerçekten de gagası tavşan kulağı gibi görünüyor. Bu yanıltıcı ipucu olmasa birçok insanın onu kuş olarak göreceğini düşünüyordum.”

Amerikan yayın kuruluşu CNN ise videoda görünen hayvanın kuş olduğunu teyit etmekle kalmadı, kuşun Missouri’deki Valley Park’ta bulunan Dünya Kuş Barınağı’nda yaşayan bir kuzgun olduğunu yazdı.

Mischief adlı beyaz boyunlu kuzgunun 18 yaşında olduğu bilgisi de CNN’in haberinde yer aldı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı