internet haber sitesi
Reklamı Geç

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Askerlerimizin güvenliği için her şeyi yaparız

Esat rejimi tarafından İdlip'de Türk askeri konvoyunun ilerleyişini durdurmak maksadıyla yapılan hava saldırısı ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Rejimin ateşle oynamaması gerek. Kendi askerimizin ve gözlem noktalarımızın güvenliği için her şeyi yaparız. Sürecin oraya gelmemesi gerek, bunu için çalışıyoruz'' dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Askerlerimizin güvenliği için her şeyi yaparız
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Askerlerimizin güvenliği için her şeyi yaparız admin

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Suriye’de TSK konvoyunun ilerleyişine yönelik saldırı ile ilgili açıklama yaptı. “İdlib’deki 9. gözlem noktasını başka yere taşıma gibi bir niyetimiz yok” diyen Çavuşoğlu, “İdlib’de sükunetin sağlanması için Rusya ile görüşmelerimizi yapıyoruz. Esasen İdlib Suriye’nin geleceği bakımından kritik bir konu, rejim ve muhalefet arasında devam eden Astana süreci ve her an açıklayabileceğimiz anayasa komisyonu gibi güven arttırıcı adımlar önemli bir konu burada ateşkesi sağlamamız lazım.

Rejimin garantörü kim Rusya ve İran, İdlib için atabileceğimiz adımları, konuları konuşurken bu tip saldırıların felakete yol açabileceğini ifade ediyoruz. Rejimin ateşle oynamaması gerekiyor. Kendi askerimizin ve gözlem noktalarımızın güvenliği için her şeyi yaparız. Sürecin oraya gelmemesi gerek, bunu için çalışıyoruz” diye konuştu

ABD ile yürütülen güvenli bölge müzakerelerine ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, “Amerika’nın ikinci bir Münbiç sürecini işletmesine biz müsaade etmeyeceğiz. Anlaştığımız konular var, anlaşamadığımız konular var. Müzakere süreci olmazsa bizim kendi planımız var. Sayın Cumhurbaşkanı da söyledi, harekat konusunda hazırlıklarımız var” dedi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı