internet haber sitesi
Reklamı Geç

SKANDAL!.. Türk-İş Başkanı mikrofonu açık unutunca...

Mikrofonun açık unutulması Türk İş Başkanı Ergün Atalay'ın iktidarın düşük zam teklifini nasıl kabul ettiğini gözler önüne serdi.

SKANDAL!.. Türk-İş Başkanı mikrofonu açık unutunca...
SKANDAL!.. Türk-İş Başkanı mikrofonu açık unutunca... admin

Türk İş Başkanı Ergün Atalay'ın, iktidarın düşük zam teklifini kabul etmesi tepki ile karşılanırken mikrofonun kazara açık kalması perde arkasında neler döndüğüne dair önemli ipuçları verdi. Atalay'ın açık unutulan mikrofondan yansıyan "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk arasındaki konuşmalar akıllarda soru işaretleri bıraktı!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay kamu işçilerinin zam teklifine attığı imzayı "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" sözleriyle açıkladı.

İktidar tarafından sendikanın talebinin çok altında teklif gelmesine rağmen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay tarafından anlaşmaya imza atılması şaşkınlık yaratmıştı.

İmza töreni öncesi basın toplantısı düzenleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaparken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, sonuçtan duyduğu memnuniyetsizliği yansıtır bir ifadeyle "Sayın Bakanımız söylenecek her şeyi söyledi. Benim söyleyecek bir şeyim yok. Hayırlısı olsun." demişti.

Konuşmalardan sonra, 130 bin kamu işçisinin 2019-2020 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını içeren 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi (TİS) Çerçeve Protokolü taraflarca imza edilmişti.

"Yüzde 8'i Erdoğan vermiş"

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, imzanın ardından salon çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplamış; "Bu süreçte Cumhurbaşkanı ile görüştünüz mü?" sorusu üzerine Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Cumhurbaşkanı ile görüşmesem bu rakamı vermezlerdi, yüzde 8 olmazdı yani. 150 TL'yi de yüzde 8'i de onunla konuştuk." cevabını vermişti.

İşçi zammı!

Çerçeve Protokol kapsamında, brüt 3 bin 500 TL'nin altında ücret alan kamu işçilerinin maaşlarına, brüt ücret 3 bin 500 TLyı aşmayacak şekilde 150 TL iyileştirme yapıldı. Ücret zammı oranlarında ise kamu işçilerimizin ücretlerine 2019'un ilk 6 ayında yüzde 8 oranında, ikinci 6 ayında yüzde 4 oranında zam yapılması konusunda uzlaşılmıştı. Kamu işçileri ocak ayında yüzde 6,69 oranında bir enflasyon farkı zammını da almışlardı. 2019 yılı için üzerinde uzlaşılan zamlarla birlikte, yıl geneli toplam ücret zammı yüzde 19'a ulaşmış oluyor. 2020 yılı için ise ilk 6 ayda yüzde 3 oranında ve ikinci 6 ayda yüzde 3 oranında ücret artışı gerçekleştirilecek. Üzerinde uzlaşılan zam oranları enflasyonun altında kalırsa, kamu işçileri enflasyon farkını da almaya devam edecekler.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı