internet haber sitesi
Reklamı Geç

SON DAKİKA... Uçan kaykayla müthiş bir rekora imza attı

Fransız mucit Franky Zapata, Flyboard adını verdiği uçan kaykayı ile bugün yeniden rekor denemesi yapıyor... Geçtiğimiz haftalarda Sangatte bölgesinden havalanarak Manş Denizi'ni geçmeyi amaçlayan Zapata'nın bu hayali kelimenin tam anlamıyla suya düşmüştü. Fransız mucit bugün rekor denemesi için tekrar havalandıktan 20 dakika sonra hedefine vardı. Böylelikle Zapata bir ilke de imza attı.

SON DAKİKA... Uçan kaykayla müthiş bir rekora imza attı
SON DAKİKA... Uçan kaykayla müthiş bir rekora imza attı admin

Fransa’da Bastille Günü’nde düzenlenen askeri korteje uçan kaykayla katılarak dikkatleri üzerine çeken Fransız mucit Franky Zapata, geçtiğimiz haftalarda başarısız olduğu rekor denemesini gerçekleştirmek için bugün yeniden havalandı.

Fransız mucit bu sefer Manş Denizi’ni geçmeyi başararak İngiltere’ye iniş yaptı.

Manş Denizi’ni geçmeyi hedefleyen Zapata bugün Fransa’nın Sangatte sahillerinden havalandı. Yaklaşık 20 dakika sürmesi beklenen yolculuğun ortasında yakıt ikmali yapacak. Geçtiğimiz sefer gerçekleşen denemede Zapata, yakıt ikmali yapılacak bota doğru iniş yapamamış ve hayalleriyle birlikte suya gömülmüştü. Yetkililer Zapata’nın bu seferki yakıt ikmal gemisinin daha büyük olduğunu duyurdu.

Zapata’nın uçuşunu helikopterler anbean takip etti.

Reuters’ın son dakika haberinde ise Zapata’nın bu sefer hedefine vardığı belirtildi. Fransız mucit böylelikle jet motorla çalışan uçan sistemi ile Fransa’dan İngiltere’ye ulaşmayı başardı ve böylelikle Manş Denizi’ni uçan kaykayla geçmeyi başardı.

Zapata, 42 litre keroseni yakıt olarak kullanan Flyboard adını verdiği uçan kaykay ile 35 kilometre yol almayı ve 15-20 metre yükseliğe çıkmayı planlıyordu.

(SÖZCÜ)

 
 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı