internet haber sitesi
Reklamı Geç

Dışişleri’nden ABD'ye sert tepki: Erdoğan ile Trump'ın görüşmesinin ruhuyla bağdaşmıyor

ABD ile Türkiye arasındaki S400 geriliminde peş peşe açıklamalar geliyor... ABD'nin dün yaptığı S400 açıklamasına Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, "ABD tarafını ilişkilere zarar verecek yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya davet ediyoruz. ABD'nin yaptığı açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'ın görüşmesinin ruhuyla bağdaşmıyor" ifadesini kullandı. Yapılan açıklamada, "S400'ler için ABD'ye teknik bir çalışma grubu kurulmasını önerdik ancak bu teklifimize halen yanıt alamadık" ifadesi yer aldı.

Dışişleri’nden ABD'ye sert tepki: Erdoğan ile Trump'ın görüşmesinin ruhuyla bağdaşmıyor
Dışişleri’nden ABD'ye sert tepki: Erdoğan ile Trump'ın görüşmesinin ruhuyla bağdaşmıyor admin

ABD ile Türkiye arasında ciddi bir krize sebep olan S400 süreciyle ilgili peş peşe sıcak gelişmeler yaşanıyor… Bu ay içerisinde Rusya’dan teslimatın gerçekleştirilmesi beklenen S400’ler hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, bu konu hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Ortagus dün basın bilgilendirme toplantısı sırasında yaptığı değerlendirmede, ABD’nin Türkiye’ye S-400 tedarikine ilişkin tavrının değişmediğini ve Ankara’nın, anlaşmayı sürdürmesi halinde F-35 programına katılımı dahil olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Ortagus’un açıklamalarına bugün Ankara’dan jet yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili detayları ortaya koyan bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy açıklamalarda bulundu. Aksoy, “ABD tarafını diplomasi ve diyaloğu dışlayarak ilişkilere zarar verecek yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya davet ediyoruz. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün yaptığı açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın G-20’deki görüşmesinin içeriği ve ruhuyla bağdaşmamaktadır. S400’ler için ABD’ye teknik bir çalışma grubu kurulmasını önerdik, ancak bu teklifimize halen yanıt alamadık” ifadesini kullandı.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı