internet haber sitesi
Reklamı Geç

İstanbul kaybedildi! Belediye yetkileri kısıtlandı

AKP, yürürlüğe konulan yeni yönetmelikle birlikte belediyelerin kentsel dönüşümle ilgili bazı yetkilerini kısıtlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devretti.

İstanbul kaybedildi! Belediye yetkileri kısıtlandı
İstanbul kaybedildi! Belediye yetkileri kısıtlandı admin

Yürürlüğe giren Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği değişikliğine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uygulama alanlarında toplulaştırma yapabilecek. Yeni yönetmelikle “Uygulama Alanı” tanımı değiştirilerek belediyelerin yetkileri kısıtlandı.

Yeni Yönetmeliğe göre “Cumhurbaşkanı kararıyla kararlaştırılan riskli alan ile Bakanlıkça belirlenen rezerv yapı alanını ve riskli yapının veya yapıların bulunduğu alan” olarak tanımlandı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Bakanlık, Türkiye’deki tüm kentsel dönüşüm uygulamalarına müdahale edebilecek. Yönetmeliğe eklenen maddelerle Bakanlık kentsel dönüşüm yapılan alanlarda en küçük parsel dâhil olmak üzere, Uygulama Alanı ismi altında müdahale etme ve bu alanda plan dâhil her türlü işlemi yapma hakkını elde etti. Yeni yönetmeliğe göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bizzat veya şikayet üzerine ilçe belediyelerinden riskli yapı tespiti talebinde bulunabilecek.

(Tele1)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı