internet haber sitesi
Reklamı Geç

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ilk açıklama

İstanbul'da tekrarlanan seçimin sonuçları belli oldu. Seçimi yaklaşık yüzde 10 farkla kazanan Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ilk açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ilk açıklama admin

 

CHP adayı Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarını takip etmek için İstanbul’daki Seçim Koordinasyon Merkezi'ne geldi. Merkezde danışmanları ile kapalı bir odada sonuçları takip eden Ekrem İmamoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi 731 bin oyla önde tamamladı. Bu tarihi zaferin ardından İmamoğlu, kameralara önüne geçti.

İşte İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları;

Bugünkü 23 Haziran’da yaptığımız İBB seçimi ve tabi ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden biriside Türkiye’nin demokrasiye katkısıydı. Seçim hayırlı olsun.

İstanbul’un galibi halkımız iyi ki varlar. Net sonuçlar sandık tutunaklarıyla olur. Tüm görevli arkadaşlarımız sandık başından ayrılmasın. Biz demokrasinin tıkır tıkır ilerlemesinden yanayız. Maalesef 31 martta bu işlemedi. saatleri durdurarak zamanın akışını engelleyemezsiniz.

Saatleri durdurarak, zamanın akışını asla ve asla önleyemezsiniz. Gerçekleri üzerini örterek asla ve asla gizleyemezsiniz. Bugün sandıklardan hesap pusulasının çıktığını tüm vatandaşlarıma duyurmak isterim. Vatandaş yapılan büyük haksızlığın hesabını bir avuç insana kesmiştir. Bu İstanbul’da bir sayfa kapandı yeni bir sayfa açıldı anlamına gelmiyor. Herkesin yeni bir ortak sayfa açması anlamına geliyor. İstanbul’da artık adalet, eşitlik, hoşgörü olacak. İsraf, şatafat, kibir ve ötekileştirme bitecek.

Ben bütün aileme CHP teşkilatına buraya gelerek bize destek olan belediye başkanlarına, İYİ Parti örgütlerine, sayısı 100 bini aşan İstanbul gönüllülerine HDP seçmenlerine, MHP ve AK Parti ile bütün siyasi parti seçmenlerine, bu güzel şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımıza kısaca tüm vatandaşlara en yakın yol arkadaşım olan çocuklara, gençlere, annelerimize, yürekten teşekkür ediyorum. Bu seçimi bütün Türkiye kazanmıştır. Göreceksiniz bunu kısa sürede herkes görecek. Kimseyi dışlamadan çalışacağım. Bugün sandıktan bana seferberlik çıkmıştır.

Bugün oluşturduğumuz İstanbul ittifakı, sevgi ve saygı ortaklığında buluştuk.

Ben bu kenti tek başıma yönetmeyeceğim, her kesimin sesine kulak vereceğim. Partiler kutsal yapı değildir. Dünyaya farklı bir pencereden baksa da hizmette araçtır. Partiler gibi liderler de kutsal değildir. Onları kutsallaştırmak asla doğru değildir. En büyük millettir, çünkü egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir.

Buradan Erdoğan’a sesleniyorum; sizinle uyumlu bir şekilde çalışmaya hazırım. İstanbul’un acil sorunlarını devlet kurumlarıyla işbirliğinde görüşmek isterim. Sizi en kısa sürede ziyaret etme talebimi size iletiyorum.

Yarıda kalan projelerimizi ilk meclis toplantısında ele alıp tamamlamayı düşünüyoruz. Bu konuda bir engel görürsek bunu halkımızla şeffaf bir şekilde paylaşacağız.

Biz artık gece gündüz demeden tempolu bir çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum. Ben gücümüz, halkımızdan en çok da çocuklar ve gençlerden alacağım.

İlk aday olduğumda beni tanıdıkça seveceksiniz demiştim. Bundan sonraki süreçte de her şey çok güzel olacak.

Bu bir zafer değil başlangıçtır. Bundan sonra hizmetlerimiz hızlı bir şekilde hayata geçecek. İstanbul’a yeni bir başlangıç olacak. Hepimize yürekten teşekkür ediyorum.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı