internet haber sitesi
Reklamı Geç

Meral Akşener'den Erdoğan'a 'ÖZÜR' tepkisi

Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Çatalca'da miting yaptı. İmamoğlu'na İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti. Miting de konuşan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ordu Valisi'nden İmamoğlu özür dilesin' sözlerine "Gaziantepli hemşerilerimize 'Öküz' diyen o milletvekili özür diledi mi? Özür talep ettin mi? Milletin yarısına 'Adiler' diyen Tarım Bakanı'ndan özür talep ettin mi? 'Ananı da al git' dediğin çiftçiden özür diledin mi? Sayın Bahçeli sana 'Alçak, şerefsiz' dedi. Sen ondan özür talep ettin mi? Sen Bahçeli'ye 'Irkçı, faşist' dedin. Özür diledin mi?" diye yanıt verdi.

Meral Akşener'den Erdoğan'a 'ÖZÜR' tepkisi
Meral Akşener'den Erdoğan'a 'ÖZÜR' tepkisi admin

Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Çatalca’da miting yaptı. İmamoğlu’na İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti.

“SAMAN BİLE İTHAL EDİYORUZ”

“İnsanın aklıyla dalga geçmek gibi Rusya açıklama yapıyor.” sözleriyle konuşmasına başlayan İmamoğlu, “Diyor ki, ’10 yılda 26 milyon dolarlık tarım ihracatı yapan bir ülke olduk’ diyor. Biz de tam tersine milyarlarca liralık tarım ithalatı yapan bir ülkeye dönüştük. Neredeyse saman bile ithal ediyoruz. Biz, belediyecilikte, yerel yönetimde bu süreci destekleyen ve takip eden 16 milyonluk şehrin her refleksinin bu ülkeye iyi geleceğini bilen bir anlayış yürüteceğiz. Bu şehrin 150 köyünde tarımı en üst seviyede destekleyeceğiz. Çatalca, İstanbul’un en önemli günü birlik turizm merkezlerinden bir tanesi olacak. Her konuda yanındayız. Çatalca’da hizmet eden seçilmiş bir belediye başkanı var. İstanbul’un seçilmiş 39 belediye başkanına saygı duyuyoruz. Biz, bu şehirde seçilmiş belediye başkanıyla, ben, İBB Başkanı olarak keyifle çalışacağım. Ben, hizmet için talimat alan bir belediye başkanı değilim. Ben, milletinden talimat alan birisiyim. Ola ki başka bir partiden seçildim diye hizmete iştirak etmeyen, geride duran olur fotoğrafını çeker millete gösteririz.” diye konuştu.

“GÖREVİ BİTMESİNE RAĞMEN BAŞBAKANLIK ARAÇLARIYLA GEZİYOR”

 

“Mızıkçıları biliyorsunuz değil mi?” diye soran İmamoğlu, “Bol bol güleceğiz. Hani, ‘Kim gelirse gelsin, vız gelir tırıs gider’ diyordu ya rakibimiz. Ne oldu sonra? Sunucuyla görüşmüş mü, görüşmemiş mi? Vah vah vah! Ağlasak mı gülsek mi hallerine. İnsan üzülüyor. Mızıkçılık yapan rakibimizle, Ekrem’den sorumlu devlet bakanları şöyle düşünüyor herhalde. ‘Ya biz yetemedik. Millet de Ekrem’le beraber koşuyor, Sayın Cumhurbaşkanı da gelsin o da bir şeyler söylesin.’ E söylesin. Bizim için sorun yok.

Bu ülkenin bir vatandaşı olarak temennim Sayın Cumhurbaşkanı’nın meydanlara çıkmaması. Cumhurbaşkanı, devlet adamıdır. İnsan ister ki bu mevzulara dahil olmasın. En azından kimle yarıştığımızı daha iyi görürüz. Ama bunu tercih etmediler. Başladılar söylemeye. Biliyorsunuz, ‘Pontus’ dediler, ‘Yunan’ dediler, şimdi de ‘Sisi’ dediler. Ben, dediklerinden bir şey anlamıyorum. Akşamdan sabaha bir şey uyduruyorlar.

Bu arada, ‘köyün mızıkçısı’ arkadaş, büyük bir şey bulmuş gibi, ‘Sayıştay raporlarında, Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Belediyesi’nde 6,5 milyon TL ile yargılanıyormuş’ diyor. Buradan, bu konuyu bana hatırlattığı için, sayın mızıkçıya, Sayın Binali Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Ben, Beylikdüzü Beldiyesi’nde mevzuatın ön gördüğü tavan ücretten çalışanına daha fazla ücret verdiğim için yargılanıyorum. Vallahi ben, birileri gibi araç saltanatı kurmaktan yargılanmıyorum, birileri gibi bir avuç insana kaynak ayırarak yargılanmıyorum. Ben, Sayıştay’da, işçisine, memuruna hakkı olanı verdiğim için yargılanıyorum. Helali hoş olsun. Unutmuştuk, onun sayesinde müjdemi yenilemiş olacağım. İBB’nin 82 bin çalışan, bizin dönemimizde hem ahlaklı bir yönetim ile buluşacak hem de onlara maddi manevi destek olan bir belediye başkanıyla bir araya gelecek.

Makam aracı saltanatı ve birçok saltanat kuranların bu sürecini, israfı yok ederek tasarrufa yönelerek bu süreci yürüteceğiz. 6 yıldır kendi aracıyla her yere giden bir kardeşinizim. Sayın Yıldırım, benim Sayıştay raporlarımı inceleyeceğine, İBB’nin Sayıştay raporlarını okusun. Raporu ona yolladım.

Ben, ortak yayına katıldığımız o alana kendi arabamla giderken, o yıllar önce görevi bitmesine rağmen, hala başbakanlık araçlarıyla gidiyor. Arabasını değiştirsin kardeşim.” ifadelerini kullandı.

“BİRİLERİ ONA ÇAYA DAVET ET DİYE KAĞIT MI GÖSTERDİ?”

Ortak yayının sonunda “Tüm özgün ve özgür irademle size teşekkür ediyorum” dediğini hatırlatan İmamoğlu, “Birkaç dakika düşündü sonra teşekkür etti. Teşekkür etmek için bile sormak zorundalar bunlar. Böyle siyaset olmaz. Beni sormadan çaya davet etti mi diye tereddüt ediyorum. Yoksa birileri ona ‘Çaya davet et’ diye kağıt gösterdi de mi davet ettiler? Ben davet bekliyorum. Diyorum ki, ‘Bizi çaya davet et, şu milleti biraz güldürelim’. Şu millet bir rahatlasın. Gere gere milleti yazık değil mi? Ben hissediyorum. Millet beni gördüğünde sanki ferahlıyor. Biz, yine de kendilerine çay davetini hatırlatalım.

Ne kadar gerginleştirirlerse, gerginleştirsinler o yola girmeyeceğiz. Bu milleti birleştirmeye, barıştırmaya geldim. Seçimden sonra kızgın demiri soğutma vakit demişlerdi. 23 Haziran’da millet iradesini ortaya koyacak. Millet İstanbul’a bir belediye başkanı seçecek. Ondan sonra aynı cümleleri kuracaklar.

Özellikle AK Parti’ye oy vermiş hemşehrilerime sesleniyorum. Seçime giderken yargı şöyle karar verirmiş, İmamoğlu seçilse bile başkanlığı sıkıntıya girermiş. Bu şekilde bir dili kullanan Sayın Erdoğan, milletin iradesinin ne kadar önemli olduğunu, milletin iradesiyle nerelere geldiğini, milletin, ‘Muhtar bile olamaz’ derken hem belediye başkanı hem de Cumhurbaşkanı olduğunu en iyi onlar bilir. Ben, bu tehditkar sözleri söyleyenleri Allah’a havale ediyorum. AK Partili hemşehrilerimin vicdanlarına emanet ediyorum. Milletin emanetini gasp ettiler. Canımızı sıktılar. Çocuklarımızın moralini bozdular. 18 günde ne dediysek yaptık ya. E bunu yapınca birazcık tabi şaşırdılar ve strese girdiler. Hizmette sınır yok. Biz, bu şehre hizmet etmeye geldik. Bu şehrin sıkıntılarını çözmeye geldik. Çok iş yapacağız.” şeklinde konuştu.

“SİZİ ÇOK ÖZLEDİM GELİN”

 

Seçimlerle ilgili yapılan anketlere değinen İmamoğlu, “Bir anket furyasıdır başladı. Anketlere tereddütlü bakmakla beraber yüzüm güleç. Gerçek anket sandıkta. Sakın ha. Buradan henüz İstanbul’a gelmemiş hemşehrilerime diyorum ki sizi çok özledim gelin. Biz, Pazar günkü anketi başarıyla geçmemiz gerekiyor.” sözlerini kaydetti.

“EKREM BAŞKANA MAZBATASINI GERİ VERMEK İÇİN BURADAYIZ”

İmamoğlu’nun ardından konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, İmamoğlu’nun israfın ne olduğunu gösterdiğini söyleyerek, “Ağabeyler, savunmaya geçti. 20 binin üzerinden partili martili havadan maaş alan yandaş besleme bilir. Haram zıkkım olsun. Çatalcalı’nın çocuğu işsizken, oğlunu kızını evlendirmek için kredi alırken, altı bin arabanın üstünde oturan kim olduğu ne olduğu belli olmayan o insanların kul hakkı yediği apaçıktır. 1994’te 2 milyar dolar İstanbul’un borcu vardı. 20 milyar dolar borçlandırılıp bu Çatalcalı’ya, İstanbullu’ya hizmet getirmek yerine okul arkadaşına şusuna busuna ve yandaş müteahhitlere aktarmak hizmet midir? Haram olsun. 23 Haziran’da Ekrem Başkanıma mazbatasını yeniden vererek ve o sandıkları oyla patlatarak yeniden seçmek için buradayız. Bunlar İstanbul’a hizmet ettiklerini iddia ediyorlar ama sayın Erdoğan’ın deyimiyle İstanbul’a ihanet ediyorlar.” diye konuştu.

“BU CİDDİYETSİZLİK İÇİNDE Mİ BAŞBAKANLIK YAPTIN?”

 

31 Mart’a kadar Cumhur İttifakı’nın ‘İllet, zillet’ dediğini kaydeden Akşener, “Kardeşliği bozmamak için bizim kullandığımız seviyeli dil, bunları engelledi. İllet dediler, olmadı. Zillet dediler, olmadı. Terörist dediler, olmadı. İstanbullu, Ekrem Başkanı, Ankaralı Mansur Başkanı seçti. Hiçbiri tutmayınca son iş kaldı, başka türlü iftira atmaya. O meşhur televizyon programında rezil oldular, rezil. Sayın Binali Yıldırım, Bakanlık yaptı yıllar boyunca. Başbakanlık yaptı, Meclis Başkanlığı yaptı hala arabasına biniyor. Alışık bunlar. Ama çok enteresan. İstanbul’un belediye başkan adayı olan, İstanbul’un 5 yıl yönetmek için yola çıktığını söyleyen Sayın Yıldırım, Sayıştay raporunu okumamış. Ekrem Başkan okumuş. Bu ne ciddiyetsizlik? Bu ciddiyetsizlik içinde mi Bakanlık yaptın? Bu ciddiyetsizlik içinde mi Başbakanlık yaptın? ‘Ulaştırma Bakanlığım zamanında şunu yaptım, bunu yaptım’ vatandaşlarımız vefat ettiler. Bir çıkıp özür dilemediniz.” ifadelerini kullandı.

“ANANI DA AL GİT DEDİĞİN ÇİFTÇİDEN ÖZÜR DİLEDİN Mİ?”

 

“Damat gibi söyleyim. Bakın burası çokomelli.” diyen Akşener, “Şimdi, Sayın Binali Yıldırım da, Ekrem İmamoğlu da kardeşim yarışıyorlardı fakat Sayın Erdoğan sahneye indi. Diyor ki, ‘Ordu Valisi’nden özür dilemezse makama gelemez’ Seni seçen bu millet iradesi. Hadsizlik etme, senin haddine değil. Ama bu özür içinde duralım. Peki, Gaziantepli hemşerilerimize ‘Öküz’ diyen o milletvekili özür diledi mi? Özür talep ettin mi? Milletin yarısına ‘Adiler’ diyen Tarım Bakanı’ndan özür talep ettin mi? ‘Ananı da al git’ dediğin çiftçiden özür diledin mi? Sayın Bahçeli sana ‘Alçak, şerefsiz’ dedi. Sen ondan özür talep ettin mi? Sen Bahçeli’ye ‘Irkçı, faşist’ dedin. Özür diledin mi?” diye sordu.

“SAYIN ERDOĞAN MI SİSİ’YE BENZİYOR YOKSA EKREM İMAMOĞLU’MU?”

 

Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım’ın sahada yetersiz kaldığını ifade eden Akşener, “Mitil serilecekti, mitili gören olmadı. Sayın Erdoğan, 31 Mart’ın en haşin en düşmanlaştırıcı en ayrıştırıcı dilini kullanan sahaya indi. Saraya inince vatandaştan kopmuş. Dedi ki, ’23 Haziran’da ya Sisi’ye ya da Binali Yıldırım’a oy vereceksiniz’ Sisi kim biliyor musunuz? Sisi, seçilmiş bir başkanı deviren bir diktatör. Peki, Ekrem İmamoğlu’nu siz seçtiniz. Onu yerinden atıp yerine Vali’yi atan mı Sisi’ye benzer? Ekrem İmamoğlu mu? Medyanın yarısı yüzde 100’üne yakını havuz medyası. Bütün medya elinde olan Sisi, Sayın Erdoğan’a mı benziyor yoksa Ekrem İmamoğlu’na mı?” şeklinde konuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı