internet haber sitesi
Reklamı Geç

İnanamayacaksınız ama Erdoğan da ‘oyları çaldılar’ dedi!

AKP'nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım, YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık Seçimi'ni iptal etmesinin nedenini, "Oyları çaldılar" diye açıklamıştı. Yıldırım'ın bu açıklamalarına başta CHP olmak üzere birçok kesimden tepki gelmişti. Yıldırım'ın açıklamasına benzer bir açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da geldi. İftar programında konuşan Erdoğan, "Seçimi kazandığı halde oyları çalınan AK Parti. Cevap çok basit, oyları çaldılar" dedi.

İnanamayacaksınız ama Erdoğan da ‘oyları çaldılar’ dedi!
İnanamayacaksınız ama Erdoğan da ‘oyları çaldılar’ dedi! admin

Partisinin milletvekilleri ile AKP Genel Merkezi’ndeki iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerinin 23 Haziran’daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine kadar memleketlerine gitmeden İstanbul'da çalışmalarını istedi. 23 Haziran'da tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri, 2 Haziran'da Artvin'in Yusufeli, Denizli'nin Honas ve Kırıkkkale'nin Keskin ilçeleri ile Adıyaman'ın Besni ilçesi Kesmetepe beldesinde tekrarlanacak olan belediye başkanlığı seçimlerini hatırlatan Erdoğan, bu seçimlerin ihmal edilmemesi gerektiğini, her birinin üzerinde önemle durulması gerektiğini söyledi.

“KARARI SAYGIYLA KARŞILADIK”

Kısa vadeli en önemli işlerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri olduğunu belirten Erdoğan, bu seçimlerin neden yenilendiğinin millete çok iyi anlatılması gerektiğini söyledi. YSK’nın seçimi neden iptal ettiğine değinen Erdoğan, “YSK'nın kararı sadece sandık kurulu üyelerinin usulüne uygun atanmamış olmasına dayanmıyor, Kurul kararını verirken hem bu durumu hem de oy sayım döküm cetvellerindeki usulsüzlükleri gözeterek her ikisinin birden çakıştığı sandıkları dikkate almıştır. Aynı kurul, AK Parti olarak bizim Büyükçekmece, MHP'nin de Maltepe ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile ilgili itirazlarımızı reddetmiştir. Her iki belediye başkanlığını da CHP'nin kazanmış olmasına rağmen biz bu kararı saygı ile karşıladık” şeklinde konuştu.

“OYLARI ÇALDILAR”

 

AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın ardından Erdoğan da oylarının çalındığını ileri sürerek, “Seçimi kazandığı halde oylar çalınan AK Parti. Cevap çok basit, oyları çaldılar. Şimdi bu mücadeleyi bu seçimde böyle vereceğiz. Bir tarafta oy çalanlar var, bir tarafta milli iradeye sahip çıkanlar var. Üstelik bu çevrelerin hiç biri gerçekte ne olduğunu dahi merak etmiyor. Sadece bize çelme takmak için fırsat bulmanın hırsı ile saldırıyorlar” ifadelerini kullandı.

PARTİSİNE SERT UYARI

Partililerine sert uyarıda da bulunan Erdoğan, “Açık konuşuyorum, AK Parti milletin partisi olarak değil de kendi heveslerinin aracı gibi görenlerin bu çatı altında yeri yoktur. Gerek 24 Haziran'daki milletvekili seçimleri gerek 31 Mart'taki belediye başkanlığı seçimleri bu bakımdan bizlere çok kıymetli dersler vermiş, çok önemli fotoğraflar göstermiştir. Türkiye'nin ve Türk milletinin tarihinin en kritik mücadelelerinden birini verdiği dönemde partimizi zayıf düşürme pahasına kendi ajandalarını öne çıkartanlara izin vermeyeceğiz. Bölgemizdeki kardeşlerimiz, İslam dünyası ve dünyadaki tüm mazlumlar ve mağdurlar kalbini bize çevirmişken kimsenin kendi hırsı uğruna bu büyük davayı sekteye uğratmasına rıza göstermeyeceğiz. Unutmayın, şuanda herkes 31 Mart'ı izlediği gibi şimdi de 23 Haziran'ı takip ediyor dünyada. Acaba Türkiye'de ne olacak, İstanbul'da ne olacak? Kendi ailemiz, arkadaşlarımız, dostlarımız dahil hiç kimsenin hatırı için böyle bir vebalin altına giremeyiz” dedi. İHA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı