internet haber sitesi
Reklamı Geç

Mersin Barosundan YSK’ya İstanbul tepkisi

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir seçimlerinin yenilenme kararına bir tepki de Mersin Barosundan geldi. Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, seçimin yinelenmesini sert bir dille kınayarak “YSK halkın iradesine darbe yapmıştır” dedi.

Mersin Barosundan YSK’ya İstanbul tepkisi
Mersin Barosundan YSK’ya İstanbul tepkisi admin

Mersin Adliyesi önünde yönetim kurulu üyeleriyle açıklama yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenme kararının, hukuka ve kamu vicdanına sığmadığını söyledi.

“VİCDANLARI RAHATSIZ ETTİ”

“Bu karar sadece belli bir siyasi grubun değil, AKP'ye oy veren vatandaşların dahi vicdanını rahatsız etmiştir” diyen Yeşilboğaz şöyle konuştu; Sandık kurulları, kamu otoritesi tarafından belirlenmiş, sandık kurullarının görevi kesinleşmiştir. Sandık kurullarına kanunda belirtilen sürede itiraz edilmemiştir. Sandık kurullarının kanuna aykırı kurulduğu düşünülse dahi, seçim sonucuna nasıl etki ettiği somut olarak açıklanamamıştır.”

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz YSK’nın İstanbul kararını sert bir dille eleştirdi.

TARİH, BU KARARI VERENLERİ UNUTMAYACAK

 

YSK'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hiçbir hukuki dayanak olmadan iptal ederek, halkın iradesine, demokrasiye, hukuka darbe yaptığını öne süren Başkan Yeşilboğaz, “Halkın özgür iradesi, devlet tarafından hiçe sayılmıştır. Siyasi iktidar seçime doğrudan müdahale etmiştir. Bu karar, bölünme tohumları atmaya yönelik bir karardır. Tarafsız ve bağımsız olması gereken YSK, bağımsızlığını tamamen yitirerek siyasi tavır takınmış ve taraf olmuş, skandal bir karar imza atmıştır. YSK'nın vermiş olduğu bu karar hukuki değil, tamamen siyasidir” ifadelerini kullandı.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı