internet haber sitesi
Reklamı Geç

İYİ Parti’den YSK’ya çağrı! ‘Bir an evvel…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul seçimiyle ilgili sözlerinin ardından İYİ Parti'den dikkat çeken bir açıklama geldi. İYİ Partili Hasan Seymen, "İktidar partisi İstanbul'da kazanmış olan belediye başkanını şaibeli ilan etmek ve sahada kaybettiği seçimi masa başında kazanmak maksadıyla beyhude bir çaba içerisindedir. YSK başkanı ve üyeleri bugün tarihi bir görev ifa etmektedirler. Bir an evvel karar vermeleri, bizim ve aziz milletimizin beklentisidir" dedi.

İYİ Parti’den YSK’ya çağrı! ‘Bir an evvel…’
İYİ Parti’den YSK’ya çağrı! ‘Bir an evvel…’ admin

İYİ Parti Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. YSK’ya İstanbul seçimleri için çağrıda bulunan Seymen, “31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimlerinin siyasal tarihimizde kara bir leke olarak geçmemesi için Yüksek Seçim Kurulu başkanı ve kıymetli üyelerine çağrımızdır! Süresi içerisinde iktidar partisi tarafından bugün iddia edilen hususlar ile ilgili itiraz yapılmadığından, süresinden sonra yapılan itirazlar neticesinde seçimin tekrar edilmesi hukuken mümkün değildir” dedi.

“KENDİLERİNE YAPILAN BASKIYA RAĞMEN…”

Halk iradesine vurgu yapan Seymen, “İktidar partisi İstanbul’da kazanmış olan belediye başkanını şaibeli ilan etmek ve sahada kaybettiği seçimi masa başında kazanmak maksadıyla beyhude bir çaba içerisindedir. Hiçbir irade halk iradesinden üstün değildir. AK Parti Genel Başkanı kendisini bugünlere getiren millet iradesine saygı göstermeli, bağımsız ve tarafsız olması gereken yargı erkine talimat vermekten vazgeçmelidir. YSK başkanı ve üyeleri bugün tarihi bir görev ifa etmektedirler. Kendilerine yapılan baskıya rağmen ‘Ankara'da hakimler var.’ cümlesindeki ‘hakimler’ sıfatına haiz olabilmeleri için bir an evvel karar vermeleri, bizim ve aziz milletimizin beklentisidir. Hatırlatmak isteriz ki; ‘İktidarlar gelip geçicidir ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır!” ifadelerini kullandı.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı