internet haber sitesi
Reklamı Geç

AKP’li başkan Ramazan Ayı öncesi 400 işçiyi işten çıkardı

Seçim öncesi “Gönül Belediyeciliği” sloganını kullanarak seçilen Balıkesir Belediyesi'nin AKP'li başkanı Yücel Yılmaz, ilk icraatı ile tepki çekti. Yılmaz, Ramazan Ayı öncesi 400’e yakın işçinin işine son verdi. Üstelik işten çıkarılanlar, bu durumu cep telefonlarına gelen bir mesaj ile öğrendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla işçilerle buluştuğu yemekte CHP'yi 'belediyelerde işçi kıyımı yapmakla' suçlamıştı.

AKP’li başkan Ramazan Ayı öncesi 400 işçiyi işten çıkardı
AKP’li başkan Ramazan Ayı öncesi 400 işçiyi işten çıkardı admin

Balıkesir’de 31 Mart yerel seçimlerini çok az oy farkıyla kazanan AKP’li Yücel Yılmaz Ramazan Ayı öncesi 400'e yakın işçinin işine son verdi.  Balıkesir Postam gazetesinin haberine göre İşten çıkarılanların çoğu İŞKUR vasıtasıyla işe alınan personeller. Ayrıca bu personellerin görevi mezarlık temizleme ve ilaçlama olduğu belirtildi. Yaz ayının gelmesiyle birlikte mezarlık temizliği ve ilaçlama personeline en çok ihtiyaç duyulacak zamanda, bu bölümden personellerin kovulması tepki çekti.

İşlerine son verilen ve haksızlığa uğradıklarını personeller soluğu Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Küçükkapdan'ın yanında aldı. Durumu gazetelere bildireceklerini söyleyen personele Genel Sekreterin verdiği cevap “İstediğiniz yere verin, gazetelerde çıkınca sonucun değişeceğini mi sanıyorsunuz” oldu.

ERDOĞAN, CHP’Yİ İŞÇİ KIYIMI YAPMAKLA SUÇLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha birkaç gün önce Kızılcahamam kampında tam da yaşanan bu durumdan bahsetti ve işçi kıyımı yaptığını söylediği CHP'li belediyeleri ve belediye başkanlarını yerden yere vurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla işçilerle buluştuğu yemekte ‘CHP’li belediyelerde işçi kıyımı yapılıyor diyerek’ eleştirmişti.  “Siyasi sebeplerle kimsenin ekmeğiyle oynanmamalı” diyen Erdoğan, “Maalesef ülkemizde TBMM önünde protesto için kendini yakmaya kalkan bir işçiye ‘Git kendini sarayın önünde yak’ diyecek kadar insanlıktan nasibini almamış bir muhalefet anlayışı var.

 

Şimdi bu zihniyetin belediyelerdeki işçi kıyımına varan uygulamalarıyla karşı karşıyayız. Bir yerde kimin çalışıp kimin çalışmadığını en iyi oradaki emekçiler bilir. Gidersiniz onlara sorarsınız, çalışana hakkını verirsiniz, çalışmayana da yol verirsiniz. Böyle bir tasarrufa kimse de karşı çıkmaz ama evine ekmek götürmek dışında bir çabası olmayan insanları sırf siyasi veya ideolojik sebeplerle mağdur etmenin, ekmeğiyle oynamanın vebalinin altından da kimse kalkamaz. İnşallah bu tür yanlışlardan en kısa sürede dönülür.” diye konuşmuştu.

İYİ PARTİ SONUÇLARA İTİRAZ ETMİŞTİ

Cumhur İttifakı’nın adayı AKP’li Yücel Yılmaz 375 bin 253 oy alarak yüzde 47,78’le seçimi önde tamamlamış Millet İttifakı'nın adayı İYİ Partili İsmail Ok ise 365 bin 196 oy alarak yüzde 46,50’la ikinci olmuştu.  Başkanlığını 10 bin oyla kaybeden Ok, 31 bin 793 oyun ise geçersiz sayıldığını anımsatarak, geçersiz oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu'na başvuruda bulunmuş ancak başvuru reddedilmişti.

ESKİ BAŞKAN İSTİFA ETTİRİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği belediye başkanlarından biri de Balıkesir Büyükşehir Belediye’sinin bir önceki Başkanı Ahmet Edip Uğur’du.Bir basın toplantısı düzenleyerek, görevinden ve partisinden istifa ettiğini duyuran Uğur toplantı sırasında gözyaşlarına hakim olamamıştı. Kısa bir konuşma yapan Uğur, “İcraatlarımı anlatmayacağım. Üzgünüm, kırgınım ama huzurluyum. Benim artık AK Parti'de görev yapma olasılığım kalmadı. Hem partiden hem Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler. Katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti'de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır. Partimden ve belediye başkanlığı görevimdem ayrılıyorum” ifadelerini kullanmıştı

AKP’DEN İSTİFA ETTİRİLEN BELEDİYE BAŞKANLARI

AKP'deki istifa operasyonunda şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifa etti.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı