internet haber sitesi
Reklamı Geç

Venezuela’da darbe girişimi

Tarihinin en büyük askeri ve siyasi krizini yaşayan Venezuela'da sıcak bir gelişme yaşandı. Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi yaptığını açıkladı. Yetkililer girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı. Venezuela hükümeti, "Halkı, Maduro'yu savunmak için başkanlık sarayında toplanmaya çağırıyorum" dedi.

Venezuela’da darbe girişimi
Venezuela’da darbe girişimi admin

Tarihinin en büyük siyasi ve ekonomik krizini yaşayan Venezuela’da bugün peş peşe kritik açıklamalar geldi. Venezuela’nın muhalefet lideri Juan Guaido, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’yu iktidardan devirmek için planın “son aşamasını” başlattığını söyledi. Guaido, Venezuelalılar ve orduyu Maduro’nun “gaspını” sona erdirmeye çağırdı.

Muhalefet lideri Guaido, açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamanın ardından Venezuela hükümeti ise darbe girişiminde bulunan küçük bir “hain asker” grubuna karşı koyduğunu açıkladı. Reuters muhabiri, Guaido’nun Caracas’taki hava kuvvetleri üssünün yakınında üniformalı bir grup kişiyle birlikte olduğunu gördü. Guaido, Twitter hesabında yayınladığı bir videoda “Ulusal silahlı kuvvetler doğru kararı verdi ve Venezuela halkının desteğine güveniyorlar” dedi.

Guaido’nun açıklamalarının ardından toplanan göstericilere biber gazıyla müdahale edildi.

 

Bu açıklamaların ardından Venezuela Kurucu Meclis Başkanı, “Halkı Devlet Başkanı Maduro’yu savunmak için başkanlık sarayında toplanmaya çağırıyorum” dedi. Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino ise Venezuela silahlı kuvvetlerinin Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetinin yanında olduğunu duyurdu. Padrino, açıklamayı Twitter üzerinden yaparken, “Ülke çapındaki bütün askeri birlikler, üslerde durumun normal ve sakin olduğunu açıkladı” dedi.

Başkent Caracas’taki La Carlota hava üssünde toplanan askeri üniformalı 70 kişi üzerine biber gazı sıkıldı.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı