internet haber sitesi
Reklamı Geç

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı gerçekleştirildi!

Daha önce Artvin'de PKK'lıların saldırısına uğrayan Kılıçdaroğlu'na bu kez Ankara'nın Çubuk ilçesinde benzer bir saldırı gerçekleştirildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı gerçekleştirildi!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı gerçekleştirildi! admin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da CHP Lideri'yle birlikte güvenliğin sağlandığı eve geldi. Çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından ise Kılıçdaroğlu, zırhlı bir araçla evden çıkarıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında saldırganlardan 6'sının kimliği belirlendi.

Hakkari'de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın cenazesinde olaylar çıktı. Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu törende saldırıya uğradı.

Kılıçdaroğlu'nu yuhalayan bir grup, ardından yaşanan arbedede kendisine saldırdı.

Saldırıda bir kişi yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu’na yumruk attı. Kılıçdaroğlu’nun gözlüğü yüzünden düştü. Korumaların müdahalesi ile Kılıçdaroğlu alandan çıkarıldı ve öfkeli gruptan uzaklaştırılarak mahallede bulunan bir eve götürüldü.

Kılıçdaroğlu’nun tutulduğu eve daha sonradan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da girdiği öğrenildi.

Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtmak için uzun süre mücadele verdi.

Öte yandan saldırganlar Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu evi de taş yağmuruna tuttu.

Uzun uğraşlarla evin önüne getirilen bir zırhı bir araçla CHP Lideri evden çıkarıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, Ankara Valiliği de yaşanan saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

MAKAM ARACI BU HALE GELDİ

 

CHP liderine saldırıda makam aracı da kullanılamaz hale geldi. Şehit cenazesine Audi ve minibüsle gidildi. Linç girişimi sırasında minibüsün camları kırıldı, taşlandı. Bazı taş parçaları minibüsün üzerinde kaldı. Kılıçdaroğlu, genel merkeze hasar görmeyen Audi aracıyla döndü.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı