internet haber sitesi
Reklamı Geç

Norveç’teki dehşet gemisi limana yanaştı!

Norveç açıklarında 1373 yolcusuyla motorları arızalanıp fırtınaya yakalanan 228,28 metrelik dev yolcu gemisi Viking Sky, 26 saat sonra kurtuldu ve saatte 7 knot hızla, Norveç'in Molde limanına girdi. Gemideki 906 yolcu tahliye edildi.

Norveç’teki dehşet gemisi limana yanaştı!
Norveç’teki dehşet gemisi limana yanaştı! admin

Norveç açıklarında motorları duran ve 8 metrelik dalgalarla, 8 şiddetindeki fırtınaya yakalanan 1373 kişinin bulunduğu, 228,28 metrelik dev cruise gemisi, 26 saatlik dehşetten sonra Molde limanına girdi. 26 saat önce üç motoru bir şekilde çalıştırılan Viking Sky adlı gemi Avrupa saati ile 17.00 sıralıranda limana ulaştı ve içeride saatlerce büyük korku yaşayan 906 yolcu tahliye edildi.

HELİKOPTERLER YAKLAŞAMIYORDU

Korkunç dalgalar ve sert rüzgar nedeniyle helikopterler, dünkü kurtarma çalışmalarından sonra bugün Viking Sky adlı gemiye yanaşamıyordu. Gemi limana gelene kadar gemiden helikopterlerle 467 yolcu alındı. 915'i yolcu toplam 1373 kişinin bulunduğu gemide, 906 kişi kaderiyle baş başa kalmıştı. Ayrıca, ikinci güverteye kadar sular girmeye başlamıştı.

Gemi, tüm riskleri alan çekiciler eşliğinde saatte 7 Knot hızla Molde Limanı'na doğru yol aldı ve dalgalarla boğuşa boğuşa, akşam üzeri saat 17.00 sıralıranda limana girdi. Bu arada, dalgalar büyük yolcu gemisini bir o yana bir bu yana yatırdı ve gemideki eşyalar insanlara, çevreye çarptı. Bazen de geminin tavanından parçalar yolcuların üzerine düştü. Dehşet anları, yolcular tarafından görüntülenip paylaşıldı.

Geminin sürüklendiği anlar böyle görüntülendi.

LİMANA ULAŞMA ÇABASI…

Gemi SOS vereli neredeyse 26 saat olduktan sonra limana girip tüm dünyaya rahat nefes aldırdı. 14 Mart'ta Tromsö'den yola çıkan ve Stavenger'e kadar tur yapması planlanan gemideki yolcuların büyük çoğunluğunun ABD'li ve İngiliz olduğu öğrenildi. Gemide şu ana kadar tespit edildiği kadarıyla iki de yaşlı Alman kadın bulunuyordu. Bir helikopterin yaklaşık 15 kişiyi aldığı hesaplanmıştı, gemi limana ulaşamazsa, fırtına dindikten sonra da kurtarma çalışmalarının uzun saatler alabileceği belirtiliyordu. Gemi limanı sağ salim girinci, tüm bu endişeler de sona erdi.

Yolcular can yeleklerini giyerek kurtarılmayı bekliyor.

17 YOLCU YARALANDI

Daha önce helikopterle kurtarılan yolculardan 17'sinin yaralı olduğu açıklandı. Bunların eşya çarpması, düşme sonucu ya da eklem yerlerinden yaralandığı ve büyük çoğunluğunun da travma geçirdiği bildirildi. Cumartesi gecesi, mürettebatın büyük uğraşlarla üç motoru çalıştırdığı ve geminin böylece daha önce bir çok tehlikeli kazanın yaşandığı kıyı bölgesinden açık denize doğru yol alabildiği öğrenildi.

Norveç Başbakanı Erna Solberg, geminin limana girip yolcuların güvenceye alınmasından sonra rahat bir nefes aldıklarını açıkladı. Solberg, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kurtarma ekiplerine fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve, “Tüm yolcular ve kurtarma ekipleri için dramatik bir gündü” diye yazdı.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı