internet haber sitesi
Reklamı Geç

Gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

Gazeteci Ayşenur Arslan’ın Ankara 40 Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki bir davaya katılmadığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ortaya çıktı. Bir imza günü için gittiği Eskişehir’de gözaltına alına alınan Arslan ertesi gün ifade vermesi şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı
Gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı admin

Ayşenur Arslan’ın Ankara 40 Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki bir davaya katılmadığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Arslan, bir imza günü için gittiği Eskişehir’de gözaltına alınmıştı.

AYŞENUR ARSLAN’DAN İLK AÇIKLAMA

Halk TV’ye konuşan Ayşenur Arslan “Şu anda ben oteldeyim bir problem yok. Gözaltı işlemi sona erdi, yarın ifade vermeye gideceğim” dedi.

Ayşenur Arslan, dün Akşam Halk TV’de CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı canlı yayına katılmış, sabah saatlerinde ise Medya Mahallesi programını sunmuştu.

Halk TV’den açıklama

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, “Maalesef gözaltına alındı. Kendisi ile konuştum. Emniyete götürülüyor. Bu gece gözaltında tutulacak. Adli Tıpa götürülecek. Sürmekte olan bir davaya ilişkin gözaltına alındı. Eskişehir’de panele gitmişti. Bu geceyi emniyette geçirecek. Gözaltına almadan tebligat da yapılabilirdi. Türk medyasının ablasının bu şekilde gözaltına alınması artık ayıp. Saygıdeğer bir gazeteci.Ayşenur Arslan dün de ekrandaydı, bu sabah da ekrandaydı. Neden Eskişehir’de gözaltına alındı? Umarım bir an önce bırakırlar.” dedi.

Barış Yarkadaş: 2018’de açılan bir davadan gözaltına alındı

CHP’li Barış Yarkadaş, “Arslan Ayşenur Arslan’la konuştum. Eskişehir Abacı Otel’e giriş yaptıktan on dakika sonra sivil ve resmi polisler gelmiş ve yakalama kararı olduğunu söylemiş. Ardından polis yetkilisiyle de konuştum. 2018’de açılan bir davadan dolayı işlem yaptıklarını söyledi.” dedi.

AYŞENUR ARSLANı KİMDİR?

Ayşenur Arslanı gözaltına alındı. Ayşenur Arslanı kimdir? Ayşenur Arslanı nereli? Ayşegül Arslan nerede gazetecilik yapıyordu? İşte Ayşenur Arslan hakkında merak edilenler…

Ayşenur Arslan kimdir? Gazeteci Ayşenur Arslan, 22 Mart Cuma günü Eskişehir’de gözaltına alındı.

Ayşenur Arslan, daha önce de gazeteci Hüsnü Mahalli’nin tutuklanması üzerine “Bazen susmak en güçlü feryattır. Medya mahallesinde artık yolun sonuna gelmiş bulunuyorum. Ben Türkiye’nin geldiği noktada, 146 gazetecinin cezaevinde olduğu bir ülkede “mış gibi” yapamayacağım. Normalmiş gibi yapamayacağım. Susarak bağırıyorum. Hoşçakalın” anonsunu yaparak ses getirmişti.

1950’nin 16 Eylül’ünde doğan Ayşenur Arslan aslen Aydınlıdır. İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünden 1972 yılında mezun olmuştur.

Gazeteciliği 1974 yılında TRT’de muhabir olarak başlamıştır. 1982 yılında Güneş Gazetesi’nde haber müdürü olduktan 2 yıl sonra istifa etmiştir ve Nokta Dergisi’nde çalışmaya başlamıştır. Daha sonra Söz Gazetesi’nde çalışmaya başlayan Aslan buradan da ayrıldıktan sonra Türkiye’nin ilk yerel dergisini hazırlamıştır.

Bir yıl Cumhuriyet Gazetesi’nde çalışan Aslan, Star TV’de ve Ali Kırca ile birlikte ATV’de çalışmıştır. 8 yılın ardından tekrar Star TV’de çalışmaya başlamıştır.

Ali Kırca, Mehmet Ali Birand gibi isimlerle çalışan Aslan Medya Mahallesi programını CNN Turk’te yapmaya başlamıştır. Ardından Sokak TV’de çalışmıştır. Ayşenur Aslan son olarak Halk TV’de “Medya Mahallesi” programını yapmaktaydı.

Tele 1

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı