internet haber sitesi
Reklamı Geç

AKP Beyoğlu adayı ve Bilal Erdoğan hakkında suç duyurusu!

AKP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız ve Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal’in 2014 yılında katıldıkları bir etkinlikte önlerindeki mikrofonun açık olduğundan habersiz olarak aralarında Beyoğlu’ndaki kentsel dönüşümden zimmetlerine bina geçirecekleri şeklindeki konuşmaları yerel seçimler öncesi ortaya çıktı. Olay Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) tarafından yargıya taşındı.

AKP Beyoğlu adayı ve Bilal Erdoğan hakkında suç duyurusu!
AKP Beyoğlu adayı ve Bilal Erdoğan hakkında suç duyurusu! admin

Yerel seçimler yaklaşırken belediye başkanlığını rant ve çıkar için kullanan AKP’nin geçmişe dönük ‘icraatları’ da gündemden düşmüyor. 2014 yılında düzenlenen bir etkinlikte, şu anda AKP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı olan Haydar Ali Yıldız ve Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal arasında geçen konuşmanın videosu da geçtiğimiz günlerde tekrar dolaşıma girdi.

Videoda AKP adayı Bilal’e, kentsel dönüşümden kendilerine bina ayırabileceklerini söylerken Bilal de Haydar Ali Yıldız’a “projede var değil mi?” diye soruyor.

Videonun gündeme gelmesinin ardından sık sık suç duyuruları ve davalarla AKP’nin kirli yüzünü teşhir eden HKP avukatları Halkçı Hukukçular yine harekete geçti.

Halkçı Hukukçular Bilal Erdoğan, Haydar Ali Yıldız ve Beyoğlu’ndaki Kentsel Dönüşümde görev alan şüphelilerle “bir iki bina ayırma” suçuna katılan diğer memurlar hakkında kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılığa neden olmak,  bilerek ve isteyerek kamu zararına sebep olmak, rüşvet ve nüfuz ticareti suçlarından suç duyurusunda bulundu.

‘BİRKAÇ BİNA KAPATMANIN DERDİNE DÜŞMÜŞLER’

Suç Duyurusunda “AKP hükümeti tarafından uygulanan kentsel dönüşümlerde emekçi halkımız; elindeki malını mülkünü kaybederim tehlikesi ile karşı karşıya kalırken ya da nasıl zararlı çıkmadan bu süreci atlatırım diye kara kara düşünürken; Beyoğlu Belediye Başkanı adayı olan şüpheli Haydar Ali ile Cumhurbaşkanının oğlu olan diğer şüpheli Bilal’in; “birkaç bina kapatmanın” derdine düşmüşler ve başka bir etkinlikte bunun pazarlığını yapmaktan geri duramamaktalar.” ifadelerine yer verildi.

HKP’den konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, “Türkiye’nin en Yurtsever, Halkçı ve Kamucu Partisi olan müvekkil Halkın Kurtuluş Partisi, “tüyü bitmemiş yetimin hakkı” olan kamu mallarının göz göre göre, devlet başkanının çocuklarına ve belediye başkan adaylarına peşkeş çekilmesine seyirci kalmamaktadır. Halkına olan sorumluluğu nedeniyle işbu şikâyetin yapılması zorunlu olmuştur. Baştan beri anlatıldığı gibi kuvvetli şuç şüphesinin varlığı da gözetilerek soruşturmanın acilen başlatılması gerekmektedir” denildi.

Tele 1

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı