internet haber sitesi
Reklamı Geç

Yeni Zelanda’daki hain saldırıya tepkiler sürüyor

Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan saldırıda 49 kişi yaşamını yitirdi. Hain saldırı, Müslüman alemi başta olmak üzere tüm dünyada şok etkisi yarattı. Saldırıya Türkiye de çok sert tepki gösterdi.

Yeni Zelanda’daki hain saldırıya tepkiler sürüyor
Yeni Zelanda’daki hain saldırıya tepkiler sürüyor admin

Yeni Zelanda’daki iki camiye yönelik saldırıya ilişkin Türkiye’den ilk tepki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Kalın dünyanın artık İslamofobik faşist terörizme dur demesi gerektiğini kaydetti.

ERDOĞAN: TÜM DÜNYAYI TEDBİR ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise paylaştığı mesajda, Yeni Zelanda’da ibadet etmekte olan Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum” dedi. Hain saldırıyla ilgili İstanbul’daki bir törende de konuşan Erdoğan: “Yeni Zelanda’da cuma namazı kılmak için bir araya gelen Müslümanlara yönelik saldırıyı nefretle kınadığımı belirtmek istiyorum. Tüm dünyayı tedbir almaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

DIŞİŞLERİ: FAİLLER BİR AN ÖNCE ADALET ÖNÜNE ÇIKMALI

Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklakada “Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde iki camiye gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu hunhar saldırıları şiddetle lanetliyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve Yeni Zelanda halkına taziyelerimizi iletiyoruz.Yeni Zelanda hükümetinin İslamofobi motifli olduğu anlaşılan bu saldırılara ilişkin soruşturmayı etkin şekilde yürüteceğine ve failleri bir an önce adalet önüne çıkaracağına inanıyoruz. Bu bağlamda Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in yapmış olduğu açıklamayı memnuniyetle karşılıyoruz.” denildi.

KURTULMUŞ: HERKESİN ÜZERİNDE DÜŞÜNMESİ LAZIM

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu saldırı sıradan bir saldırı değil, hakikaten düşündürücü bir saldırı. Herkesin üzerinde düşünmesi lazım. Dünyanın en uzak noktasında, en rahat, en barışçıl ülkelerinden birisi olduğu varsayılan bir ülkede böyle bir terör saldırısı oluyorsa, bunun arkasındaki İslam karşıtlığının, yabancı düşmanlığının köklerini iyi görmek ve bunları tedavi etmek, ortadan kaldırmak mecburiyetindeyiz. Arkasında hangi hain odak varsa var, hepinize birden söylüyoruz: Biz bu topraklarda Müslümanlar olarak, Müslüman Türk milleti olarak kıyamete kadar yaşamaya devam edeceğiz, boğazın batısında da doğusunda olacağız, Asya’da da Avrupa’da da olacağız.”

TRABZONSPOR’DAN KINAMA

Trabzonspor Kulübü, Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen terör saldırısını kınadı. Bordo-mavili kulübün sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, Yeni Zelanda’da katliama ilişkin paylaşımda bulunuldu. Saldırının kınandığı açıklamada, “Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasında iki farklı camiye düzenlenen alçak saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Kalbimiz sizinle.” ifadeleri kullanıldı.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı