internet haber sitesi
Reklamı Geç

Ezan provokasyonuna yandaş sendika da dahil oldu!

AKP’li Edoğan’ın “Ezana terbiyesizlik ettiler ” sözlerinin ardından Taksim’de bir güruh, “Ezana uzanan eller kırılsın” sloganı attı. Bazı tarıkatların, Ülkü Ocakların ve Alperen Ocakların tehlikeli provokasyonuna ‘Diyanet-Sen’ adlı sendika da dahil oldu.

Ezan provokasyonuna yandaş sendika da dahil oldu!
Ezan provokasyonuna yandaş sendika da dahil oldu! admin

AKP Genel Başkanı  ve Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’ın, 8 Mart’ta Taksim’deki gece yürüyüşünü kastederek, “Ezana ıslıklarla terbiyesizlik ettiler” çarpıtmasının ardından sarıklı ve cübbeli bir grup Taksim’de toplandı ve “Ezana uzanan eller kırılsın” sloganlarını attı. Daha sonra Ülkü Ocakları’nın çağrısıyla başka bir gurup provokasyona devam etti.

DİYANET-SEN TEHLİKELİ PROVOKASYONA DEVAM EDİYOR

Gerici örgütlerin, kendilerine Ülkü Ocakları diyen faşist güruhun ve AKP’nin yedek lastiği konumunda olan Büyük Birlik Partisi’nin provokasyonuna işçinin emekçinin hakkını savunması gereken sendika da dahil oldu.  Memur-Sen adlı yandaş sendikaya bağlı Diyanet-Sen 81 ilde basın açıklaması yapacağını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

8 Mart’ta İstiklal Caddesi’ndeki Gece Yürüyüşü sırasında, kadınlar yürüyüşün polis tarafından engellenmek istenmesini protesto etti. Bu sırada ezanın başlaması üzerine iktidar medyası haberi “Kadınlar ezanı protesto etti” şeklinde verdi.

Erdoğan da bu gün Adana’daki seçim mitinginde bu çarpıtmayı devam ettirdi ve “Bu bayrağa, ezana tahammülü olmayanlara karşı bir ittifakla seçime giriyoruz. Güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup Ezan-ı Muhammediyeye terbiyesizlik ettiler. Biz gönüller kazanmak için çalıştığımızı söylüyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak istiklalimize istikbalimize saldırıyor. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır. Bunlar hiç İstiklal Marşı’mızı okumamışlar. Bu ülkede vatan, millet, bayrak, ezan düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak bizim boynumuzun borcudur. 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızın da çocuklarımızın da yüzüne bakamayız. 31 Mart’ta milletimiz bunlara hak ettiği dersi verecektir” dedi.

(Tele 1)

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı