internet haber sitesi
Reklamı Geç

Hindistan, Pakistan’ı vurdu: Ölü ve yaralılar var

Reuters'ın son dakika gelişmesi şeklinde duyurduğu haberde, Hindistan'ın Pakistan'ı vurduğu açıklandı... Hindistan tarafından yapılan açıklamada bölgede düzenlenen operasyonda en az 300 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Pakistan tarafından yapılan açıklamada ise kimsenin ölmediği iddia edildi.

Hindistan, Pakistan’ı vurdu: Ölü ve yaralılar var
Hindistan, Pakistan’ı vurdu: Ölü ve yaralılar var admin

Hint ordusuna ait jetler Pakistan’a hava saldırısı gerçekleştirdi. Hindistan Dışişleri Bakanlığı ve Hindistan hükümetine yakın kaynaklar saldırıda 300 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Pakistan tarafından yapılan açıklamada ise kimsenin ölmediği iddia edildi.

Hint savaş uçaklarının 14 Şubat’ta Keşmir’de intihar saldırısı düzenleyerek en az 40 Hint polisi öldüren terör örgütü JeM’e yönelik gerçekleştirdiği açıklandı. JeM’in tatbikat yaptığı kamplara düzenlenen saldırıda en az 300 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Hindistan DIşişleri Bakanı Vijay Gokhale tarafından yapılan açıklamada, “Tehlikeyi göz önünde bulundurduğumuzda bu saldırının kesinlikle gereklilik olduğunu söyleyebiliriz. Bu kadar çok teröristin Pakistan yönetiminin haberi olmadan bu şekilde tatbikat yapması inandırıcı değil” ifadesini kullandı.

2001 yılından beri Birleşmiş Milletler terör listesinde yer alan Ceyş-i Muhammed (JeM) terör örgütü El Kaide ile bağlantılı ve Hindistan karşıtı tutumu ve saldırılarıyla biliniyor.

Hindistan ile Pakistan 1947 yılındaki ayrılık süreci sonunda sık sık karşı karşıya geldi. İki ülke arasındaki en büyük kriz sebeplerinden biri Keşmir. İki ülke Keşmir için 3 büyük savaş ve birçok çatışma yaşarken Keşmir’in kontrolü hala ihtilaflı bir konu.

Detaylar geliyor…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı