internet haber sitesi
Reklamı Geç

MİT TIR’ları davasında Aydınlık yöneticilerinin davası düştü

MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin Aydınlık Gazetesi genel yayın yönetmeni İlker Yücel ve dönemin istihbarat şefi olan Ceyhun Bozkurt hakkında açılan dava Basın Kanunu'nda belirlenen 4 aylık yasal süre içinde açılmaması nedeniyle düşürüldü. Mahkeme, iki kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi.

MİT TIR’ları davasında Aydınlık yöneticilerinin davası düştü
MİT TIR’ları davasında Aydınlık yöneticilerinin davası düştü admin

MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin Aydınlık Gazetesi genel yayın yönetmeni İlker Yücel ve dönemin istihbarat şefi olan Ceyhun Bozkurt hakkında açılan dava İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması yapıldı.

Mahkeme, Yücel ve Bozkurt hakkındaki davanın Basın Kanunu’na göre yasal süre içinde açılmamasından dolayı düşürülmesine hükmetti. Ancak mahkeme, Yücel ve Bozkurt hakkında “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri temin etme” iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Aydınlık Gazetesi genel yayın yönetmeni İlker Yücel (sağda)

YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI DEVAM EDİYOR

Duruşmada son savunmasını yapan İlker Yücel, “Suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Mahkeme, İlker Yücel ve Ceyhun Bozkurt hakkındaki yurtdışı çıkış yasağının devamına da karar verdi. Heyet, adli kontrolün verilen düşme kararı kesinleşinceye kadar devam etmesine hükmetti.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı