internet haber sitesi
Reklamı Geç

Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında çok sert açıklamalarda bulundu

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nin oradaki bir arsaya sınırsız kat izni verildiğini belirterek Erdoğan'a 'Hani sen diyordun bizim örfümüzle kültürümüzle barışmıyor diye. Acaba Erdoğan dışında biri mi karar veriyor? İptal et bunu. Etmeyecek çünkü alıcısı belli. Kupon arazisi çünkü. İzin verenin Allah belasını versin' dedi. İstinaf Mahkemesi'nin Cumhuriyet gazetesi davasında verilen cezaları onamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, 'Gazetecileri hapse atıp ne yapacaksınız?' diye sordu.

Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında çok sert açıklamalarda bulundu
Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında çok sert açıklamalarda bulundu admin

İşte konuşmasından satır başları:

Suriye’de bir şehidimiz var. Anneler yine kaygıyla bakıyorlar Suriye’deki evlatlarına. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ozan Arif’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Erzurumlu Emrah’tan Neşet Ertaş’tan bir farkı yok.

Aydınlarımıza yeni bir tehdit. Cumhuriyet Gazetesi’nin değerli yazarları yeniden hapse girecekler. Musa Kart dünyaca ünlü bir karikatürist. Aydınları hapse atıp ne yapacaksınız? Türkiye’nin itibarını zedeliyorsunuz. Türkiye’de alınan talimat gereği yargı kararları uygulanıyor. Bunu herkes biliyor. Hakan Kara, Emre İper, Mustafa Kemal Güngör yeniden hapse dönecek. Bunu içimize sindirebilir miyiz? Bu kararın hakka ve hukuka uygun bir karar olduğunu söyleyebilir miyiz? Hayır.  Hiç kimse bana Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu söylemesin

Şu anda görev yapan sözleşmeli er erbaşların sorunları var mı? Bu sorunlardan söz edeceğim. Uzman çavuş veya astsubay mesai bitiminde akşam evine gider. Orduda 7 yıl görev yapan sözleşmeli er erbaşlar evlerine gidemiyorlar. 7 yıl evlerine gidemiyorlar. Ancak yılda 30 gün izin var veya 15 gün mazeret izni veya doğum ölüm izni 7 günlük evlilik izni var. Sonra 7 yıl kışlada bekleyeceksin tıpki erler gibi. 7 yıl boyunca kışlada er koğuşunda kalmak zorundalar. Neden? Bunlar insan değil mi?

Ocak 2018’de uzman çavuş astsubay ve üst kademeye 400 lira iyileştirme zammı yapıldı. Herkese zam sözleşmeli er erbaşlara bu zam verilmedi. Neden? Sözleşmeli er erbaşlara aile çocuk yardımı yapılmaz. Askerler bir yerden bir yere görevlendirilebilirler. Giderlerken tayin izni yol harcırahı alırlar. Sözleşmeli er erbaşlara bu hak da yok. Bunlar robot değil bunlar da insan. Bunlarda eş durumu tayini de yok. Neden? Şehit olduklarında yakınlarına ayda 4200 lira veriyorlar. Sözleşmeli er erbaş dışında şehit olursa 5600 lira veriyorlar. Şehit şehittir. Haksızlık değil mi bu? 15 Temmuz şehitleri için soru sorumuştum toplanan paralar nereye gitti diye. Şu ana kadar tık yok. Toplanan milyonlar nereye gitti? Şu ana kadar hiçbir haber yok. Şehit yakınlarına gazilere kira yardımı yapılıyor. Ama şehit sözleşmeli er erbaşların ailelerine kira yardımı yapılmıyor. Çözüm; uzman er ve uzman onbaşıya verilen haklar bunlara da sağlansın. Uzman er ve uzman onbaşıya verilen haklar bunlara verildiği zaman bu sorun da büyük ölçüde çözülmüş olacak. Ordu milletvekilimiz araştırma önergesi hazırladı Meclis’e verdi.

‘SARAY’DA OTURUP BU FOTOĞRAFA BAKAN ACABA NE HİSSEDİYOR?’

Bu tablo 21. yüzyılın tablosudur. Tablonun aktörü de bu tabloda görünüyor. Bu kadıncağızın tanzim satış noktasına gidecek parası bile yok. Hangi sosyal devlet? Hangi fakirin fukaranın yanında oldu devlet? Bu tabloyu görüp vicdanı sızlamayan var mı? Fotoğrafı görünce tüylerim diken diken oluyor. Saray’da oturup bu fotoğrafa bakan acaba ne hissediyor?

Açlığın, sefaletin ne olduğunu Anadolu çok iyi biliyor. Bütün işsiz kardeşlerime sesleniyorum. 17 yıldır iktidardalar. Onların çocukları işsiz değil. Saray’da işsizlik yok. Saray’dan beslenenlerin çocuklarında da işsizlik yok.

Bir de bir eli yağda bir eli balda olan sosyete damat var. İşsizliği, yoksulluğu bilir mi? Bilemezler

‘BUGÜN ‘ANADOLU KAPLANLARI’NDAN SÖZ EDEN YOK, KAPLAN KALMADI ÇÜNKÜ”

İş arayan bütün kardeşlerime sesleniyorum; 17 yıldır iktidardalar onların çocukları işsiz değil. Sarayda işsizlik yok. Saray çevresinde de işsizlik yok. Fakirin arkası olmayanın çocuğu işsiz. Ama sen hala gidip oyunu beni işsiz bıraktı gidip oyumu ona vereyim diyorsan yarın ağzındaki lokmayı da alır. Bunlar iktidar olmadan önce ‘Anadolu Kaplanları’ diye bir laf vardı. Bugün ‘Anadolu Kaplanları’ndan söz eden yok kaplan kalmadı çünkü. Çift dikiş maaş alanlar var. Emeklilikte yaşa takılan işsiz kalan yüz binlerce kişi var. Bunların derdi ile ilgilenen var mı bizim dışımızda? Hayır yok.”

‘ALLAH BELASINI VERSİN’
Çayyolu koridor oldu artık. İki tarafta beton blok. Şikayet eden kim? Erdoğan. 10 Ocak 2019 tarihli bir karar okuyacağım. Bizim Genel Merkez’e giderken bir arsa var. Bu arsaya sınırsız kat yapılması imkanını veren karar. Hani sen diyordun bizim örfümüzle kültürümüzle barışmıyor diye. Acaba Erdoğan dışında biri mi karar veriyor? İptal et bunu. Etmeyecek çünkü alıcısı belli. Kupon arazisi çünkü. İzin verenin Allah belasını versin.Bütün bu eleştirileri yaptım ama asla karamsarlığım yok.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı