internet haber sitesi
Reklamı Geç

İstinaf mahkemesi, Cumhuriyet davasında cezaları onadı!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf), Cumhuriyet gazetesi davasında verilen cezaları onadı. Karar uyarınca temyiz incelemesini istinaf mahkemesinin yaptığı Cumhuriyet davasında yargılananlar, kalan cezaları için tekrar cezaevine girecekler.

İstinaf mahkemesi, Cumhuriyet davasında cezaları onadı!
İstinaf mahkemesi, Cumhuriyet davasında cezaları onadı! admin

T24’ün haberine göre, karar duruşmaları geçen yıl yapılan Cumhuriyet davasında beş yıla kadar  verilen cezaların itiraz incelemesini yapan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verilen mahkûmiyet kararlarını onadı. Karar uyarınca, dosyaları istinaf incelemesine tabii tutulan isimlerin, kalan cezalar için tekrar cezaevine girmeleri gerekecek. 

Cumhuriyet gazetesi davasında değişik sürelerle tutuklu olarak yargılanan ve beş yıla kadar çeşitli sürelerle hapis cezası alan Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Bülent Utku, Emre İper, Hakan Kara ve Kadri Gürsel‘in dosyaları istinaf mahkemesinde karara bağlandı.

Cumhuriyet gazetesi davasında beş yılın üzerinde ağır hapis cezası alan isimlerin temyiz incelemesi ise Yargıtay’da yapılıyor. Temyiz dosyası Yargıtay’da süren isimler: Hikmet Çetinkaya, Orhan Erinç, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Aydın Engin, ve Ahmet Şık.

“BAŞKA BİR KARAR BEKLEMEK HAYALCİLİK OLUR”

Cezası onandığı için tekrar cezaevine girecek olan BirGün Yazarı Güray Öz, “Türkiye’nin bugünkü halinde başka türlü bir karar beklemek hayalcilik olur” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi davasında beş yıla yakın hapis cezası alan gazeteci, yazar Güray Öz, davanın böyle sonuçlanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Kalan cezasını tamamlamak üzere cezaevine girecek olan Güray Öz, hazırlanmaya başladığını söyledi. Öz, “Türkiye’nin bugünkü halinde başka türlü bir karar beklemek hayalcilik olur. Herkesin yakından takip ettiği bu davada neyin gerçek, neyin gerçek dışı olduğu biliniyor” dedi. 

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı