internet haber sitesi
Reklamı Geç

İlaç fiyatlarına yüzde 26,4 zam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç fiyatlandırmasında kullanılacak kuru açıkladı. İlaç fiyatları yüzde 26,4 zam getirildi.

İlaç fiyatlarına yüzde 26,4 zam
İlaç fiyatlarına yüzde 26,4 zam admin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sendika, dernek ve firma temsilcilerinden oluşan ilaç sektörü yetkilileriyle bakanlıkta bir araya geldi. Toplantıda bu yıl ilaca gelecek zam oranı görüşüldü. İlaç fiyatlarına 19 şubat tarihinden itibaren yüzde 26,4 zam uygulanacak.

Görüşme sonrası Bakan Koca, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bakan Koca, her yıl Şubat ayının 15’ine kadar tebliğ gereği fiyat güncellemesi yapılması ve 5 gün içinde de bu tebliğin uygulanması gerektiğini anımsattı. Bakan Fahrettin Koca, şöyle konuştu: “Bir önceki yılın ortalama avro kurunun belli bir çarpanla çarpılmasıyla elde edilebilecek bir güncellemeyi aramızda konuştuk. Sektörle bu yıl için uygulanmak üzere sabit bir oranda anlaşmış olduk. Bu oran avro kuru yüzde 70 ile çarpılarak elde edilen bir oran oluyordu. Bundan sonraki süreçte bunu yüzde 60 olarak uygulayıp bu yılki zam oranını yüzde 26.4 olarak uygulanmasına hep birlikte karar vermiş olduk. Yabancı, özellikle yerli üreticilerin kararlılıkla öngörülebilir bir yatırım sürecine girmelerini arzu ettiğimiz için bu oranı özellikle verdik. Ve bu oranla ilgili önümüzdeki dönem uygulama noktasında gayret içinde olacağımızı söyleyebilirim.”

***

Döviz kurlarındaki artışla birlikte gelen fahiş zamlar öncesinde, ilaç şirketlerinin dağıtımı durma noktasına gelmişti. Yurttaşlar başta kanser ilaçları olmak üzere, antibiyotik, tansiyon, mide ilaçları, ağrı kesiciler ve antidepresanlar dahil pek çok ilacın eczanelerde bulunamadığı bildiriliyordu.

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı