internet haber sitesi
Reklamı Geç

Bloombergı: '1 Milyar Euro borç aranıyor

Türkiye Varlık Fonu’nun bir milyar Euro borçlanmak için bir ABD’li banka ile bir Çinli bankaya yetki verdiği öğrenildi. Borçlanmanın maliyeti ise henüz netlik kazanmadı.

Bloombergı: '1 Milyar Euro borç aranıyor
Bloombergı: '1 Milyar Euro borç aranıyor admin

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) uluslararası piyasalardan bir milyar avro borçlanmak için Amerikan bankası Citigroup ile Çin bankası ICBC’ye yetki verdiği bildirildi. Bloomberg ajansının konuya yakın beş kaynağa dayandırdığı haberine göre, TVF’nin uluslararası piyasalardan yapacağı bu ilk borçlanma bir yılı opsiyonlu üç yıl vadeli olacak. Borçlanmanın maliyetiyle ilgili bilgi verilmedi.

ERDOĞAN KENDİNİ BAŞKANLIĞA GETİRMİŞTİ
Son olarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete’de yayınladığı cumhurbaşkanı kararıyla kendisini TVF’nin başkanlığına getirmişti.Erdoğan, bu kararın ardından atama yetkisini kullanarak TVF’nin başkan vekilliğine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı getirmişti.
2016’nın sonunda TBMM’de çıkarılan yasayla kurulan Türkiye Varlık Fonu Yönetim A.Ş., 100 milyar liraya yaklaştığı tahmin edilen varlığıyla devletin en önemli ekonomik aygıtı konumunda. Çok sayıda devlet kuruluşu bu fonun bünyesine alındı. 

Fonun Sayıştay denetiminden muaf olması kurulduğu dönemde yoğun siyasi polemik konusu olmuştu. Son olarak Varlık Fonu’nda şu ana kadar onaylanmış bir stratejik planının olmadığı açıklanmıştı.

46 TAŞINMAZ, BANKALAR VE KAMU HİSSELERİ
Ağustos 2016’da kurulan ve en az 50 milyar dolarlık bir portföyü olduğu tahmin edilen TVF’ye bugüne kadar 46 adet taşınmaz devredilmiş durumda. TVF’ye çeşitli banka ve şirketlerdeki kamu hisseleri, bazı kamu iktisadi teşebbüsleri, at yarışları ve şans oyunlarına dair lisanslar 49 yıllığına devredilmişti.
TVF’ye devredilen şirketler arasında Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, Borsa İstanbul, Türksat ve Türk Telekom’un sermayelerinde bulunan Hazine hisselerinin yanısıra THY ve Halkbank’taki Özelleştirme İdaresi hisseleri bulunuyor. Son olarak KHK ile TVF’ye dış borç yetkisi de verilmişti.
(Yeniçağ)
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı