internet haber sitesi
Reklamı Geç

Ziya Selçuk, ‘tarikat’ sorusuna yanıt vermedi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmalarına ilişkin TBMM’de bilgi veren Bakan Ziya Selçuk, CHP’li vekillerin eğitimin cemaat ve tarikatlara devredilmesine yönelik eleştirilerine yanıt vermedi.

Ziya Selçuk, ‘tarikat’ sorusuna yanıt vermedi
Ziya Selçuk, ‘tarikat’ sorusuna yanıt vermedi admin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “eğitim reformu” için güvence olduğunu söyleyen Selçuk “Benim gücümün yetmediği, yetki alanım içinde olmayan hususlar var. Ben haddimi ya da alanımı biliyorum. Nereye kadar neyi söyleyebileceğimi, neye gücümün yettiğinin farkındayım” dedi.

Selçuk, “Üzerinde durmadığım bazı konular var. İnanın benim güç alanım içinde olmayan konular var şu anda. 200 yıllık meseleleri benim çözmem mümkün değil” diye konuştu.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre Selçuk, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda bakanlık çalışmalarına ilişkin milletvekillerine bilgi verdi. Sunumun ardından milletvekilleri Selçuk’a sorular yöneltti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. MEB buradan bir ders çıkartarak cemaat ve tarikatlarla kurduğu ilişkiye dikkat etmesi gerekmiyor mu? Yurtlarında çocuklara tecavüz edildiği mahkeme kararıyla ispatlanmış Ensar Vakfı ile Antalya il Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol imzalanıyor. Nasıl izin veriliyor” dedi.

CHP’li Mustafa Adıgüzel de Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nu anımsatarak, “Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Hayrat Vakfı, TÜGVA, TÜRGEV ve Birlik Vakfı gibi birçok vakıfla ilişkiler var. Baskı altında kaldığınızı düşünüyor musunuz?” dedi.

Ensar Vakfı savunması

Eleştiriler karşısında Ensar Vakfı’nı savunan AKP’li Nazım Maviş “Ensar Vakfı’nın kurumsal kimliği, çalışanlarının bütününü tecavüzcü gibi itham edecek bir söylem doğru değil” dedi.

Vekillerin eğitim alanındaki dini yapılara ilişkin sorularına yanıt vermeyen Selçuk, “Üzerinde durmadığım bazı konular var ama bazıları sizin tırnak içinde ‘polemik’ dediğiniz. İnanın benim güç alanım içinde olmayan konular. Bunun ötesi Türkiye’nin kendi içinde tartışarak, Meclis’inde konuşarak, karar alarak yapabileceği şeyler” dedi.

(Tele 1)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı