internet haber sitesi
Reklamı Geç

Fikir babası Cumhurbaşkanı'ydı… Camiye ödenek yetmedi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fikir babası olduğu Ümraniye’de yapımı süren Büyük Camii’nin inşaatında kullanılmak üzere açılan hazır beton alım ihalesi ödenek yetmediği için iptal edildi.

Fikir babası Cumhurbaşkanı'ydı… Camiye ödenek yetmedi!
Fikir babası Cumhurbaşkanı'ydı… Camiye ödenek yetmedi! admin

AKP'li Üsküdar Belediyesi, 29.7 milyonluk vergi borcuna karşılık Çengelköy'deki Güzeltepe Birlik Camisi'nin bulunduğu araziyi hazineye devretme kararı almıştı. AKP'li Ümraniye Belediyesi de söz konusu araziye yaptırdığı Ümraniye Büyük Cami'nin inşaatında kullanılmak üzere hazır beton ihalesi açmıştı. İhale, tekliflerin yüksek olması nedeniyle iptal edilmek zorunda kaldı.

TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILMIŞTI

Ümraniye Büyük Camii'nin temeli 6 Haziran 2018'de düzenlenen törenle atılmıştı. Törende konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, caminin fikir babasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğunu belirterek “Bu camiye Ulu Camii diyecektik ama Ümraniye'de bu isimle camimiz var ve buraya Büyük Camii diyelim dedik. Fikir babası Cumhurbaşkanımızdır bu caminin. Ancak sonra alan küçük ve Cumhurbaşkanımızın istediği büyüklükte olmayacağı için Çamlıca Camii projesi gerçekleştirdi. Biz de bu cami inşaatının artık bizim boynumuzun borcu olduğunu gördük ve böyle bir cami inşa edelim dedik. Tarihi izler taşıyan bir cami inşa ettik” demişti.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Kampüsü’nün de yer aldığı alanda yapılan caminin temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katılmıştı. Caminin yapımını, Ümraniye Belediyesi ve bu iş için kurulan vakıf üstlenmiş durumda.

TEKLİFLER ÖDENEĞİN ÜSTÜNDE

Hafriyat çalışmalarına 14 Aralık 2018'de başlanan ve 6 Haziran 2018'de temeli atılan caminin inşaatında kullanılmak üzere hazır beton alımı için Ümraniye Belediyesi, 11 Ocak 2019'da ihale düzenledi. Ancak ihale 17 Ocak'ta ihalenin iptal edildiği duyuruldu. İhalenin “bütün tekliflerin ayrılan ödeneğin/yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması” nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

20 BİN KİŞİLİK CAMİ

Eski oto pazarının 18 bin 900 metrekarelik arsası üzerinde yükselecek cami toplam 3 bin 653 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. 20 bin kişilik cemaat kapasitesi ile caminin altında 45 bin metrekare kapalı alana sahip 3 kat zemin altı otopark inşaatına İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı. Camide sergi, konferans, fuaye alanları ve kütüphaneler de bulunacak.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı