internet haber sitesi
Reklamı Geç

Son Dakika... Metin Akpınar hakkında flaş karar

Metin Akpınar hakkında adli kontrol kararı kaldırıldı.

Son Dakika... Metin Akpınar hakkında flaş karar
Son Dakika... Metin Akpınar hakkında flaş karar admin

Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programındaki açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatılan sanatçı Metin Akpınar hakkındaki adli kontrol kararı kaldırıldı.

Akpınar, Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası’na katılmış ve programda “Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz” demişti. Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan bu açıklamaların ardından Akpınar’la ilgili “Bunlar sanatçı müsveddesi. Bunun bedelini ödeyecekler. Kalkacaksın bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi yargıda bunun bedelini öde” demiş ve usta sanatçı hakkında ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret', ‘darbeye çağrı' ve ‘ölüm tehdidi' suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Aynı programa katılan bir diğer usta sanatçı Müjdat Gezen hakkında da soruşturma açılmıştı. Gezen hakkındaki adli kontrol kararı ise geçtiğimiz hafta kaldırılmıştı.

(SÖZCÜ)

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı