internet haber sitesi
Reklamı Geç

Deniz Çakır hakkında takipsizlik kararı

Başörtülü kadınlara hakaret ettiği öne sürülen oyuncu Deniz Çakır hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Deniz Çakır hakkında takipsizlik kararı
Deniz Çakır hakkında takipsizlik kararı admin

İstanbul’da bir alışveriş merkezinin kafesinde başörtülü kadınlara hakaret ettiği öne sürülen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından da hedef gösterilen oyuncu Deniz Çakır hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Avukat Bahri Belen, BirGün’e yaptığı açıklamada Deniz Çakır hakkında üç tane soruşturma açıldığını belirterek, takipsizlik kararının bunlardan yalnızca biri hakkında verildiğini söyledi.

Belen açıklamasında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, özel hayatın gizliliğine müdahale ve hakaret suçlarından hakkında soruşturma başlatılan Deniz Çakır’a ’Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasında takipsizlik kararı verildi. Kalan ikisinin henüz ne olacağı bilinmiyor. Deniz Çakır da bu konuya ilişkin bir açıklama yapmayacak” dedi.

Takipsizlik kararı ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla ilgili soruşturmada verilirken, diğer suçlamalarla ilgili bir karar çıkmadı.

Çakır, olayla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

“30 Aralık 2018 günü, öğleden sonra iki kadın arkadaşımla doğum günümü kutlamak üzere gittiğim mekanda yaşananlar ile ilgili kamuoyuna yansıtılanlar gerçeği yansıtmamaktadır. Arkadaşlarımla gittiğimiz mekanda önce yan masamıza oturan kişiler hal ve hareketleriyle bizden rahatsızlık duyduklarını belli ettiler. Hatta bakışları ve vücut dilleri zaman zaman tacize de yaklaşmıştır. Bizi bilinçli olarak huzursuz ettiler. Daha sonra bizim kutlama ortamımızdan hoşnut olmadıklarını belli ederek yer değiştirip başka bir masaya geçtiler.

Arkadaşlarımla kutlama yaparken doğal olarak birbirimizin fotoğraflarını çektiğimiz sırada, bu sefer kendi fotoğraflarını çektiğimizi ima ederek bize sözlü olarak da sataştılar ve bu noktada aramızda kısa bir sözlü tartışma yaşandı. Konu uzamadı kapandı. Aynı ortamda yaklaşık 20 dakika daha oturduk. Mekanda kameralar mevcuttur,görüntüler incelenebilir. Bu konuda hiçbir kaygı yaşamamaktayım.

Tartışmanın, benim açımdan giyim, kuşam, türban, başörtüsü gibi kişisel tercih ve özgürlüklerle ilgisi yoktur, olmamıştır olamaz da. Ancak tam tersi, söz konusu kişiler mekânda beni gördükleri andan itibaren benim tercihlerimden rahatsız olduklarını ortaya koymuşlardır.

Yaşamımın her döneminde ezilenin, haklının, kadınların, yanında oldum. Kişisel özgürlüklerin savunucusu oldum. Hal böyle iken üzerime atılmak istenen işlenmemiş bir suçtur ve utanç vericidir.”

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı