internet haber sitesi
Reklamı Geç

MHP Milletvekili Erhan Usta, partisinden ihraç edildi

Daha önce Cumhur İttifakı açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilen Samsun milletvekili Erhan Usta, MHP'den ihraç edildi.

MHP Milletvekili Erhan Usta, partisinden ihraç edildi
MHP Milletvekili Erhan Usta, partisinden ihraç edildi admin

Daha önce Cumhur İttifakı açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilen Samsun milletvekili Erhan Usta, MHP’den ihraç edildi.

Samsun’da MHP’nin 7 belediye istemesine karşılık AKP’nin 2 belediye önermesi üzerine süren tartışmalar sonucu MHP il başkanı ve AKP il başkanı da görevlerinden alınmıştı.

Usta da Samsun’da yayınlanan yerel bir gazeteye verdiği röportajında şu ifadelere yer vermişti:

“MHP olarak Samsun’da 7 belediye istedik. İttifakın olup olmamasını Samsun’a has olarak düşünmemek lazım. Milliyetçi Hareket Partisi olarak isteğimiz Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de başarıya ulaşması. Bu yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi açısından da önemli. Ancak olmazsa olmaz değil. Yani müzakerelerde olumlu bir sonuç alınamazsa her türlü sonuca açığız biz.” 

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Usta’nın disipline sevkine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta; 01.01.2019 tarihli Türkiye geneli ve Samsun ili ile ilgili Cumhur İttifakının varlığı ve devamını zedeleyici beyan ve açıklamaları karşısında tüzüğümüzün 78/4-c-e-i maddeleri ile yine parti tüzüğümüzün 81. maddesi kapsamı ve gereğince tedbirli olarak ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığımıza sevk edilmiştir” demişti.

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı