internet haber sitesi
Reklamı Geç

Erdoğan: Tank palet satılmıyor, işletmesi veriliyor

Sakarya’da konuşan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, ABD’nin YPG’ye destek verdiğini belirterek, “Onları aldatıyorlar ama bizi aldatamayacaklar” dedi. Erdoğan, kenevir ekiminin de başlayacağını söyledi. Tank Palet Fabrikası’nın satılmasının söz konusu olmadığını belirten Erdoğan, “Buna inananlara üzülüyorum” ifadesini kullandı.

Erdoğan: Tank palet satılmıyor, işletmesi veriliyor
Erdoğan: Tank palet satılmıyor, işletmesi veriliyor admin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’nın Karasu ilçesinde BMC firmasının etkinliğine katıldı.

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ne dediler, ‘Türkiye battı, bitti, yatırımlar, üretim durdu.’ Hepsine inat yatırımlarda da üretimler de devam ediyor. Bu ülkeyi hazmedemeyenler, ülkenin duruşuna katlanamayanlar isteseniz de istemeseniz de bu millet bu ülke dimdik ayaktadır. Ve dimdik ayakta olarak yoluna devam edecektir.

Burada Katar-Türkiye işbirliği var. Bu işbirliği kazan-kazan prensibine göre geleceğe yönelik örnek bir adımdır. Türkiye-Katar işbirliği güçlenmeye devam edecektir. 15 Temmuz darbe girişiminden ağustos ayında yaşanan kur saldırılarına kadar hemen her konuda Katarlı kardeşlerimizin ülkemizle sergilediği dayanışmayı asla unutmadık, unutmayacağız.

Üstesinden gelinen her bir badire iki ülkenin kardeşliğini perçinlemiştir. Bundan sonra da savunma sanayinden ticarete, turizmden enerjiye kadar Türkiye-Katar iş birliği güçlenmeye devam edecektir.

İçinde yaşadığımız çalkantılı süreçte kimi toplumlar para gücüyle emniyet alabileceklerine inanabilir. Ama bizim sorumluluklarımız itibariyle böyle bir hakkımız ihtimalimiz yoktur. Türkiye askeri kapasitesiyle siyasi, ekonomik ve diplomatik olarak güçlü olmak zorundadır. Caydırıcılığımızın da teknolojiyle beraber çok daha ileri seviyeye gelmeli. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

Birilerine bunu bırakamayız. Biz dışa bağımlılığın acısını çok çekmiş bir milletiz. Bunu enson Kıbrıs’ta yaşadık. Ortaklarımız bizi yarı yolda bıraktılar. Muhabere sistemlerimiz çöktü. Ortaklarımız telsizleri susturdu. Ama biz onlardan kurtulduk. Kendi telsizimizi kendimiz yapıyoruz. Şimdi de aynı oyunlar oynanıyor. Suriye’de… Şimdi bu oyunları oynayanlar şunu bilmeli ki kullandıkları enstrümanlar yanlış enstrümanlar. Bu yanlış enstrümanlar onları aldatıyorlar ama bizi aldatamayacaklar.

“BU SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ” (KENEVİR EKİMİ)

Bize afyon ekimini yasaklayanlar, kendileri cayır cayır afyon ekiyordu. Şimdi diyorum ki biz yeniden bir kenevir ekimi süreci başlatalım. Kenevir ekiminin çok farklı alanlarda çok farklı faydaları olacağını göreceğiz. Bu süreci başlatacağız. Buradaki amacın sadece askeri açıdan değil ekonomik alanda da dışarı bağımlı kılmak olduğu açıktır.

Daha önce milli projeleri sabote edenler şimdi aynı tavrı bize gösteriyorlar. Ülkemizin savunma sanayiini on yıllardır yabancıya mahkum edenler şimdi utanmadan bizim politikalarımızı eleştiriyorlar. Bu provokasyonun başını adı ana muhalefet ama ana muhalefetten başka ne derseniz var, başını CHP çekiyor.

“TANK PALET FABRİKASI SATILMIYOR”

Tank palet fabrikasında çalışan kardeşlerim başta olmak üzere kimsenin CHP’nin yalanlarına itibar etmediğini biliyorum. Öncelikle fabrikamızın satılması yalanını uydurarak, kesinlikle söz konusu değil. Buna inananlara üzülüyorum. Kusura bakmasınlar Tayyip Erdoğan böyle bir yola bugüne kadar tevessül etmemiştir, bundan sonra da etmez. Bu CHP zihniyeti neyin satılacağını neyin işletmeye alınacağını anlamaz. Burada yapılan iş özelleştirme değiltir. İşletme hakkının belirli kısıtlamalar dahilinde BMC’ye devridir.”

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı