internet haber sitesi
Reklamı Geç

Erdoğan, Trump’la görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını açıklayan ABD Başkanı Trump, "IŞİD'i, Suriye'deki ortak girişimimizi, bölgeden ABD askerlerinin yavaş ve oldukça koordineli şekilde geri çekilmesini ele aldık" dedi. Erdoğan ise yaptığı açıklamada, Trump'la ticari ilişkilerden Suriye'deki gelişmelere kadar birçok konuda eşgüdümü artırmada mutabık kaldıklarını belirtti.

Erdoğan, Trump’la görüştü!
Erdoğan, Trump’la görüştü! admin

Cumhurbaşkanı Recep Taayip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın gerçekleştiriği telefon görüşmesinin ardından açıklamalar peş peşe geldi. ABD Başkanı Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Az önce Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun ve verimli bir telefon görüşmesi yaptık. IŞİD’i, Suriye’deki ortak girişimimizi, bölgeden ABD askerlerinin yavaş ve oldukça koordineli şekilde geri çekilmesini ele aldık. (ABD birlikleri) Uzun yıllar sonra eve dönüyorlar” ifadelerini kullandı. Trump ayrıca, yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de ele alındığını kaydederek, “Genişletilmiş ticaret konularını da konuştuk” ifadesini kullandı.

“MUTABIK KALDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Suriye’de terörle mücadele bağlamında ABD yönetimi tarafından atılan adımlardan duydukları memnuniyeti ifade ederek, bu karar çerçevesinde Türkiye’nin NATO müttefiki ABD’ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı. İki lider, Suriye’deki çekilme ve geçiş sürecinin suistimaline neden olabilecek bir otorite boşluğu meydana gelmemesi için iki ülkenin askeri, diplomatik ve diğer yetkilileri arasında eşgüdümün sağlanması hususunda mutabık kaldı. Görüşmede, iki ülke arasında henüz arzulanan düzeyde olmayan ticaret hacminin artırılması gerektiği konusunda da görüş birliğine varıldı.

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son yaptığı telefon görüşmesinden birkaç gün sonra ABD birliklerinin Suriye’den çekileceğini açıklamıştı. AA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı