internet haber sitesi
Reklamı Geç

Ankara’da Yüksek Hızlı Tren kılavuz trenle çarpıştı! Dokuz kişi hayatını kaybetti, 47 yaralı var

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz İstasyonu'nda yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı. Kazada, üç makinist ve altı yolcu hayatını kaybetti, 47 kişi de yaralandı. Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, Yüksek Hızlı Tren'in yol kontrolü yapan lokomotife çarptığı bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlattı. Haber kanallarına kazayı değerlendiren konunun uzmanlarına göre, böyle bir kaza hemen hemen hiç görülmemiş. Çünkü, hızlı trenin hattını kontrol edip "Yol temiz" raporu vermesi gereken klavuz tren Konya'ya hareket eden trenin hattında duruyor ya da (henüz bilinmiyor) hareket halindeydi.

Ankara’da Yüksek Hızlı Tren kılavuz trenle çarpıştı! Dokuz kişi hayatını kaybetti, 47 yaralı var
Ankara’da Yüksek Hızlı Tren kılavuz trenle çarpıştı! Dokuz kişi hayatını kaybetti, 47 yaralı var admin

Kaza, saat 06.30 sıralarında Yenimahalle ilçesinde meydana geldi. Ankara’dan Konya’ya gitmek üzere, Yüksek Hızlı Tren Garı’ndan hareket eden yüksek hızlı tren, yaklaşık 4 dakika sonra Marşandiz İstasyonu’na geldiğinde yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı. Hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtilen yüksek hızlı trenin iki vagonu raydan çıktı. Kazanın olduğu bölgede bulunan üst geçit de vagonların üzerine yıkıldı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye sağlık, polis ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazada, ilk belirlemelere göre dokuz kişi yaşamını yitirdi, 47 kişi de yaralandı. Vagonlardan çıkarılan yaralılar, bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

ULAŞTIRMA BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, yaptığı açıklamada kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 9’a yükseldiğini söyledi.

Turhan, şöyle konuştu: ‘Bu sabah Ankara Garı’ndan 06.30’da Konya’ya hareket eden trenimiz 06.36 sıralarında Yenimahalle İlçemizde yol kontrolünden dönen lokomotifimiz ile kafa kafaya çarpışmasıyla elim kaza meydana gelmiştir. Kaza yerinde saat 10.00 itibariyle yapılan tespitlerde 3 makinist arkadaşımız 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastaneye 48 yolcu sevk edilmiş. Bunlardan biri de hastanede hayatını kaybetmiştir. Toplam 9 vatandaşımız şu anda bu kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde gerekli olay nedeniyle ilgili araştırma ve inceleme çalışmalarına başlanmıştır. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastanelerimizde tedavi gören 47 vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum. Kaza nedenine ilişkin araştırma devam ediyor, gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız’ dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.‘Ankara-Konya seferini yapan YHT’nin Yenimahalle’deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır’ denen başsavcılık açıklamasında, olaya ilişkin üç savcının görevlendirildiği duyuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, 112 Acil Çağrı Merkezi İtfaiye birimine tren kazası ile ilgili saat 06.38´de ihbar geldiğini belirtilerek, çeşitli noktalardaki istasyonlardan toplam 55 itfaiye personelinin 20 araçla birlikte saat 06.39´da olay yerine sevk edildiği bildirildi.

Kazayı duyan ve trende yakınları bulunan çok sayıda kişi de olay yerine akın etti, yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Kaza nedeniyle aynı hattaki tren seferleri durdurulurken, ekiplerin çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

(SÖZCÜ)

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı