internet haber sitesi
Reklamı Geç

Erdoğan, “Fırat’ın doğusundaki harekata birkaç gün içinde başlayacağız”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Fırat’ın doğusundaki harekata birkaç gün içinde başlayacağız” dedi.

Erdoğan, “Fırat’ın doğusundaki harekata birkaç gün içinde başlayacağız”
Erdoğan, “Fırat’ın doğusundaki harekata birkaç gün içinde başlayacağız” admin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından düzenlenen ve konsepti "Küresel Güç Türkiye" olarak belirlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuşma yaptı.

Erdoğan "Çok kararlıyız, bayraktar, İHA ve SİHA'larımız, ANKA'mız, Hürkuş uçaklarımız semalarımızda ülkemize hizmet etmeye başladı. ATAK helikopterimiz en önemli hava güçlerimizden biri haline geldi. Milli muharip uçağımızı geliştirme yönünde kesintisiz bir çaba içindeyiz" dedi.

Erdoğan konuşmasında "Kürt kardeşlerimizin arasında teröristler varsa kusura bakmasınlar elimiz yumuşak olamaz" ifadelerini kullandı.

ABD'ye de seslenen Erdoğan, "Son olarak 30 bin teröristi bölgede eğitme adımlarını atmaya başladılar. Yok böyle bir şey diyorlar. Tüm dünya medyası tespit etmiş durumda. Ne yaptığınızın farkında mısınız? Birlikte bayrak sallama, onların paçavrasını sallıyorlar. Ortak devriye, ortak eğitim aşamasına kadar getirdiler bu işi. İtirazlarımıza da ağır silahlar vermedikleri mevcutları da toplayacaklarını söylediler. Kimi uyutuyorsunuz?" dedi.

Erdoğan: Kürt kardeşlerimizin arasında teröristler varsa kusura bakmasınlar
Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları:

"Batı verirse bir şey yaparım ve gelmedi hep kapılardan döndük döndürüldük. Türkiye'ye gelince vermiyor. Bunu Kıbrıs'ta yaşadık. Kıbrıs'tan sonra ASELSAN'ı kazandırdık. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Artık ihracata başladık. Dünyada yaşanan sayısız örnek en büyük ispattır. Savunma sanayinde belli bir yere ulaşamamışsanız özgürlüğünüzü garanti altına almanızı asla size getirmez.

Çok kararlıyız, bayraktar, İHA ve SİHA'larımız, ANKA'mız, Hürkuş uçaklarımız semalarımızda ülkemize hizmet etmeye başladı. ATAK helikopterimiz en önemli hava güçlerimizden biri haline geldi. Milli muharip uçağımızı geliştirme yönünde kesintisiz bir çaba içindeyiz.

Daha uzun menzilli olanlarını da yapmak bunların üretimine geçmek istiyoruz. Uzun menzilli füzelerle daha önemli adımlar atıyoruz, atacağız. Daha ileri teknolojilere dayalı sistemleri geliştirme faaliyetleri de kesintisiz devam ediyor. Önemli adımlardan bir tanesi ALTAY tankını seri üretim aşamasına getirdik. Ne kadar önemli olduğunu Afrin'de gördük. Altay'la çok daha farklı mevzi kazanacağız.

ABD'nin bize verdiği sözleri ve sonuçları paylaşmak istiyorum. "DEAŞ operasyonunu birlikte yapalım" dedik. Kapsamlı planı sunduk. Son olarak 30 bin teröristi bölgede eğitme adımlarını atmaya başladılar. Yok böyle bir şey diyorlar. Tüm dünya medyası tespit etmiş durumda. Ne yaptığınızın farkında mısınız? Birlikte bayrak sallama, onların paçavrasını sallıyorlar. Ortak devriye, ortak eğitim aşamasına kadar getirdiler bu işi. İtirazlarımıza da ağır silahlar vermedikleri mevcutları da toplayacaklarını söylediler. Kimi uyutuyorsunuz?"

Münbiç’teki hakikati ortadan kaldıramazsınız. Neymiş Suriye Demokratik güçleriymiş. Siz kimi uyutuyorsunuz ya. Biz kimin kim olduğunu biliyoruz. Onlar Kürt değilmiş Arap’mış. Biz Arap’ı da iyi biliriz Kürt’ü de iyi biliriz. Terörist Kürtleri de iyi biliriz.

Kürt kardeşlerimizle aramıza nifak sokmanıza gerek yok. Kürt kardeşlerimizin arasında terörist olan varsa gereğini yaparız.

Fırat’ın doğusundaki harekata birkaç gün içinde başlayacağız.

Evet şimdi heyecan tavan yaptı… T625 genel maksat helikopterimizin adını uzun istişareler neticesinde GÖKBEY olarak belirledik. Ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum…"

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı