internet haber sitesi
Reklamı Geç

Isparta uçağının düşmesine ilişkin suikast olasılığı güçleniyor: Olay yerine ilk ulaşan helikopterde kim vardı?

11 yıl önce düşen uçakta Türkiye’nin enerji devi olmasını sağlayacak ‘Toryum’ projesinin mimarları vardı. Geçen yıl ortaya çıkan ses kaydı sabotaj şüphesini artırdı. Haluk Özdil de kitabında, enkaza ilk ulaşan helikopterin peşine düştü.

Isparta uçağının düşmesine ilişkin suikast olasılığı güçleniyor: Olay yerine ilk ulaşan helikopterde kim vardı?
Isparta uçağının düşmesine ilişkin suikast olasılığı güçleniyor: Olay yerine ilk ulaşan helikopterde kim vardı? admin

Tarih 30 Kasım 2007… Atlasjet'in, İstanbul- Isparta seferini yapan World Focus'tan kiraladığı yolcu uçağı, Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçtiği sırada, Keçiborlu Türbetepe'de düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi yaşamını yitirmişti.

11 YILDIR GÜNDEMDE

Uçak kazasında Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Engin Arık, Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan, Yüksek Lisans Öğrencisi Engin Abat ile Doğuş Üniversitesinden Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan hayatını kaybetmişti. Uçağın kaza sonucunda mı yoksa sabotajla mı düştüğü konusunda tartışmalar ise 11 yıldır gündemden düşmedi. Yazar Haluk Özdil de ‘Kaza mı sabotaj mı?' sorusunun peşine düştü ve “Isparta Uçağındaki SIR” adlı romanıyla kapıyı aralamaya çalıştı. Kitabın kahramanlarından İlahiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi Adil, bir İsrail ajanı olan Rafael'in notunu Ankara'da kurye aracılığıyla alır ve harekete geçer.  ‘Sır'dan okuyalım: “Rafic Hariri Havaalanı'nda cemaatin adamı karşılamıştı kendisini.  Bu kadar yorgunluğa fazlasıyla değecek bilgi taşıyordu çantasında: Toryum projesi…”

ViLLADAKi TOPLANTI

Keçiören'deki bir villada,  “Başkent imamı”nın şu sözleri de kitabın can alıcı yerlerinden: “Toryum projesi gene dillendirilmeye başlandı. Burada en büyük görev TÜBİTAK'taki dostlarımıza düşüyor. Gereken engellemeyi yapacaklarına inanıyorum.” Ve gereken engelleme için düğmeye basılmıştı. Okuyalım: “…1830 rakımlı Türbetepe'ye düşen uçak üç parçaya ayrılmıştı. Saatler 02.05'i gösterirken bir helikopterin ışığı aydınlattı Türbetepe'yi.  Yeni başlayan kar, pamuk taneleri gibi düşerken cansız bedenlerin üzerine, küçük düzlüğe inen helikopterden çıkan dört adam, el fenerleriyle ilerlemeye başladılar.”

ATLASJET DOSYASI YENİDEN AÇILMALI

TORYUM santrali gerçekleşseydi, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük yatırımı olacaktı. Tek santral tüm ülkeye yettiği gibi çok ucuza elektrik üretecekti. Yaşanan gizemli olaylar kitapta çarpıcı biçimde kurgulanarak anlatılmış.  Kitabın kapağındaki “Belki de gördüğümüzü sandıklarımız bizlere gösterilenlerdi” cümlesi önemli. Özellikle uçağın nasıl düşürüldüğünü anlatan bölüm dosyanın yeniden açılması gerektiğinin ipuçlarını veriyor…

SIR FETÖ KAYDI

FETÖ'nün Isparta yapılanmasıyla ilgili hazırlanan iddianamede çarpıcı bilgiler yer aldı. FETÖ'cü Muammer Görgeç'in cep telefonundaki yaklaşık 5 dakika süren ses kaydına göre, Görgeç ile kimlikleri tespit edilemeyen iki erkek uçak kazasıyla ilgili konuşuyor. Şüpheliler Görgeç'e “Uçağı İsrailliler düşürdü. Ölen akademisyenler Toryum üzerinde çalışıyordu. Çalışmalarda  görev alan 1 akademisyen uçakta yoktu, o akademisyeni bulup Toryum bölgelerini tespit edelim” diyor.

(SÖZCÜ)

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı