internet haber sitesi
Reklamı Geç

Minik Öykü, ilik bekliyor

Juvenil Myelomonositik Lösemi(JMML) tanısı konulan 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı, tedavi altına alındığı Dokuz Eylül Üniversi Hastanesi'nde ilik bağışı bekliyor.Yardım etmek isteyenler İzmir Kemaraltı girişindeki Kızılay'a ait araca ya da diğer ilçelerde ve illerdeki Kızılay merkezlerine giderek başvuruda bulunabilir.

Minik Öykü, ilik bekliyor
Minik Öykü, ilik bekliyor admin

İzmir’de yaşayan 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’ya, nadir görülen Juvenil Myelomonositik Lösemi(JMML) tanısı konuldu. Hastanede tedavi altına alınan minik Öykü, hayata tutunabilmek için ilik bağışı bekliyor.

İzmir’de yaşayan Çağdaş ve Eylem Yazıcı çiftinin kızları Öykü Arin’e, nadir görülen Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konuldu. Minik Öykü, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ailesi, Öykü’nün hayata tutunması için, ilik nakli bekliyor. Öykü için sosyal medya üzerinden de bir kampanya başlatıldı. Donör bulunması için çabalayan Yazıcı Ailesi’nin yakınları ve vatandaşlar, bir yandan kan bağışında bulunurken, bir yandan da uygun ilik için seferber oldu.
Juvenil miyelomonositik lösemi(JMML) erken çocukluk çağında görülen, çocukluk çağı lösemilerinin bir türü. Görülme oranı yüzde 2 olan hastalığın tedavisi ise kemik iliği nakli.

KEMERALTI’NDAKİ KIZILAY ARACINA BAŞVURULABİLİR

İlik vermek için donör olmak isteyen vatandaşlar, İzmir Kemaraltı girişindeki Kızılay’a ait araca ya da diğer ilçelerde ve illerdeki Kızılay merkezlerine giderek başvuruda bulunabilir.

Donör olmak isteyen vatandaşların dikkat etmesi gerekenler;
18-50 yaş arası,
Hepatit B,Hepatit C, Sifiliz, AIDS hastalarına yakalanmamış
Kanser tanısı veya tedavisi almamış,
Sürekli ilaç almasını gerektiren bir durumu olmayan,
her kan grubundan kimseler donör olabilir.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı