internet haber sitesi
Reklamı Geç

İnce ile Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi! İşte detaylar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bugün yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere bugün bir araya gelecek. İkilinin saat 12'de buluşması bekleniyor.

İnce ile Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi! İşte detaylar
İnce ile Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi! İşte detaylar admin

mUHARREM İNCE KEMAL KILIÇDAROĞLU ile ilgili görsel sonucu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İnce ile Kılıçdaroğlu arasında bu hafta içinde bir görüşme olacağını açıklamıştı.  Parti kaynakları ise görüşmenin bugün beklendiğini bildirdi. İYİ Parti ile yürütülen ittifak temaslarıyla ilgili de konuşan Salıcı, “Bir işbirliği çerçevesi oluşacak mı bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Saadet Partisi ile de genel başkanlar düzeyinde önümüzdeki günlerde bir temas olacak” dedi.

Kritik görüşmesinin saat 12:00’da Kılıçdaroğlu’nun makamında yapılması bekleniyor.

GÖRÜŞME SONRASI İNCE'DEN ADAYLIK AÇIKLAMALARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce bir araya geldi. İnce ve Kılıçdaroğlu arasındaki kritik görüşme 45 dakika civarında sürdü. Toplantının ardından 'İstanbul adayı olacak mısınız?' sorusuna yanıt veren İnce, "250 bin kişinin önüne sandık konulursa adayım. Ama diğer türlü, 'Gel aday ol' denilirse kesinlikle aday değilim" ifadelerini kullandı. İnce, eğilim yoklamasının yapılması gerektiğini Kılıçdaroğlu'na ilettiğini de söyledi

Muharrem İnce görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Kaygılarımı, bazı illerde gördüklerimi anlattım. Partimin yanında olduğumu söyledim. Var gücümüzle çalışacağımızı söyledim. 1989'da nasıl bütün belediyeleri aldıysak, bugün de bunun mümkün olduğunu söyledim. 89'da ne yapmıştık? Sayın Nurettin Sözen, tek adaydı, buna rağmen sandığa girmişti. Sandıktan çıkınca aday olmuştu. Bunu yapmamız gerektiğini söyledim. Ön seçim ya da aday yoklaması hakim gözetiminde yapılır. Seçime 45 gün kala yapılır. Buna gerek yoktur. Daha kolayı vardır, eğilim yoklaması. Hakime gerek yoktur. 130 gün varken bu yapılabilir. Ben bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Örgütü harekete geçirirsek, benim adayım bu derlerse başarılı oluruz. Genel Başkan düşüneceğini söyledi." dedi.

İstanbul adaylığı sorusuna yanıt veren Muharrem İnce, "Muharrem İnce koltuk derdinde değildir. Partimin başarılı olmasını istiyorum. 250 bin kişinin önüne sandık konulursa adayım. Ama diğer türlü, gel aday ol denirse kesinlikle aday değilim. Örgütü arkasına alan adaylar çok güçlü olacak, başarılı olacaktır." ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı