internet haber sitesi
Reklamı Geç

Öztürk Yılmaz, CHP'den ihraç edildi! İşte ilk açıklaması

TBMM CHP Disiplin Kurulu, ezanın Türkçe okunmasını isteyen Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ı partiden ihraç etti. Kurul, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un mazeretini kabul ederek, sözlü savunmasını alma kararı verdi.

Öztürk Yılmaz, CHP'den ihraç edildi! İşte ilk açıklaması
Öztürk Yılmaz, CHP'den ihraç edildi! İşte ilk açıklaması admin

öztürk yılmaz ile ilgili görsel sonucuTBMM CHP Grup Disiplin Kurulu'nun bugün yapılan toplantısında Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ve Elazığ Milletvekili Gürsel Yılmaz ile ilgili disiplin dosyaları görüşüldü.

Toplantıda CHP Tüzüğü'nün 68 1-a,b ve d maddelerine aykırı eylemleri nedeniyle CHP Grup İç Yönetmeliği'nin 79. maddesi gereğince Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'a 'Gruptan Kesin Çıkarma' cezası verilmesine kesin olarak karar verildi.

Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un mazereti kabul edilerek, sözlü savunmasını 13 Aralık'ta yapmasına karar verildi.

CHP'li Yılmaz, Türkçe ezan açıklamaları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamaları nedeniyle iki kez 'kesin ihraç' talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

ÖZTÜRK YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Öztürk Yılmaz, CHP'den ihraç edilmesine ilişkin açıklama yaptı. Yılmaz, ihraç kararına ilişkin, "Merak etmeyin, bu karar yargıdan dönecektir" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, şunları söyledi:

"Milletvekilini millet seçer. Parti disiplini diye bir milletvekiline böyle zincir vurulması milletin vicdanını kanatmıştır. Bazıları diyor ki AKP yargıya siyasi müdahalede bulunuyor birileri de disiplin kuruluna talimat veriyor. Disiplin kurulunun aldığı karar bir talimatın icrası yönündedir. Merak etmeyin arkadaşlar bu yargıdan dönecektir. Bu vahim hatalarla siyasi bir süreç başlatılmıştır aleyhime ve inşallah bu yargıdan dönecektir. Hiçbir yere gitmiyoruz bağımsız olarak devam edeceğiz herhangi bir siyasi partiye yamanma diye bir derdimiz asla olamaz. Beni partiden bu şekilde ihraç edenleri de millet ihraç edecek. Bunu göreceğiz. İhanet her türlüsünü gördüm. Önemli olan ülke vatan meselesidir. Yaptığım mücadeleden dolayı onurluyum. Mesele doğruyu savunurken eğilmemektir. Hiç kimseye karşı bir gönül kırgınlığım yoktur sitemim yoktur ama Türkiye'de yeni şeyler söylemek lazımdır. Yeni fikirler üretmek lazım."

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı