internet haber sitesi
Reklamı Geç

Organ nakli feryadı duyulmayan Gizem yaşamını yitirdi

Daha önce iki kez ince bağırsak nakli olan ve üçüncü kez nakil olması gereken 20 yaşındaki Gizem Kılıç, sosyal medyada paylaştığı videoyla yaşamak istediğini haykırmıştı. Umutla organ nakli olmayı bekleyen Kılıç'tan acı haber geldi. Gizem'in kısa bir süre önce kendisi gibi organ naklini beklerken hayatını kaybeden arkadaşı için de duygu dolu bir paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

Organ nakli feryadı duyulmayan Gizem yaşamını yitirdi
Organ nakli feryadı duyulmayan Gizem yaşamını yitirdi admin

Daha önce iki kez ince bağırsak nakli olan ve üçüncü kez nakil olması gereken 20 yaşındaki Gizem Kılıç, sosyal medyada paylaştığı videoyla yaşamak istediğini haykırmıştı. Umutla organ nakli olmayı bekleyen Kılıç’tan acı haber geldi. Gizem’in kısa bir süre önce kendisi gibi organ naklini beklerken hayatını kaybeden arkadaşı için de duygu dolu bir paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

İzmirli 20 yaşındaki Gizem Kılıç’ın 12 yaşında geçirdiği trafik kazasında ince bağırsakları zarar gördü ve 2010 yılında kök hücreyle birlikte ince bağırsak nakli oldu. Kılıç, 2014 yılında ikinci kez yapılan ince bağırsak nakliyle yeniden hayata tutundu. Bir süre sonra ikinci kez nakledilen organın görevini yapmaması üzerinde Gizem Kılıç’a üçüncü kez ince bağırsak nakli olması gerektiği söylendi. 14 ay İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan Kılıç, sosyal medyadan yayınladığı video ile yaşamak istediğini haykırmıştı. Hastane odasında açıktan üniversite eğitimine de devam eden Gizem Kılıç çektiği videoda, “Yılmıyorum, yaşamak için direniyorum. Hatta yattığım yerde eğitimime devam etmek için açık öğretimden okumaya devam ediyorum. Ama her geçen gün şansım azalıyor. Her geçen gün benim aleyhime işliyor” demişti. Videosu sosyal paylaşım sitelerinde paylaşım yağmuruna tutulurken, Gizem’den bugün acı haber geldi. Arkadaşları, Gizem’in öldüğünü duyurdu. Gizem’in hayata tutunması için üçüncü kez ince bağırsak nakli olması gerekiyordu. Öte yandan, Gizem Kılıç’ın, kendisi gibi organ nakli beklerken hayatını kaybeden bir arkadaşı için 2 Kasım tarihinde, “Birimiz daha gitti. Konuştuğum, şakalaştığım, ‘iyileşince’ diye başlayan cümleler kurduğum birini daha kaybettim. Mekanın cennet olsun güzel insan” yazdığı ortaya çıktı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı