internet haber sitesi
Reklamı Geç

Bartın’da MHP’li belediyeden Ata’ya büyük saygısızlık

Bartın'da siren skandalı ortalığı karıştırdı. Bartın'ın MHP'li Belediyesi 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinde saat 9'u 5 geçe siren çaldırmadı. MHP'li Belediye'nin bu tavrı CHP ve İyi Partililer tarafından sert tepki ile karşılandı.

Bartın’da MHP’li belediyeden Ata’ya büyük saygısızlık
Bartın’da MHP’li belediyeden Ata’ya büyük saygısızlık admin

Belediye’nin yerine polis araçları siren çaldılar. Belediyeden ise SÖZCÜ'ye, “Bazı yerlerde elektrikler kesikti, bu yüzden siren her yerde duyulmadı. Yoksa çalındı” açıklaması geldi. Hükümet Caddesi'nde toplanan CHP Bartın İl ve İlçe Teşkilatları Arap Camii önünde basın açıklamasında bulundu. CHP'liler basın açıklaması sırasında yurttaşlara bayrak dağıtıldı.

CHP: ZİHNİYETLERİ ORTADA

CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, “Bu hatanın hiçbir bahanesi olamaz, olmamalıdır da” dedi. Gölbucaklı, şunları söyledi:

“Maalesef Bartın Belediyesi sınıfta kalmış, içimizdeki bu Atatürk sevgisini köreltmek için anma töreninde sirenleri dahi çalmamıştır. Bu hatanın hiçbir bahanesi olamaz ve olmamalıdır da. Fikriniz ne ise zikrinizin de ne olduğu anlaşılmıştır. Sizin de mevcut iktidarın zihniyetinden ayrı olmadığınız gün gibi ortaya çıkmıştır. Atamıza saygı için bir sireni çalmaya dahi tenezzül etmeyen zihniyetten, Atatürk Türkiyesi’nde, gençlerimizin geleceği için daha ne bekleyebiliriz.

İYİ PARTİ’DEN TEPKİ

İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu'da yaptığı yazlı basın açıklamasında MHP'li Bartın Belediyesi’ne seslenerek “9'u 5 geçe Belediye hoparlörlerinin sesini neden kıstınız? İhmali olan kişiler hakkında idari tahkikat başlatılsın. Saat 9’u 5 geçe, tüm yurtta atamızı saygı ve özlemle tek bir yürek olarak milletçe anmak için Bartın ilinde sirenlerin çalmasını heyecanla beklememize rağmen Bartın'ın hiçbir mahallesinde ve caddesinde sirenlerin çalmamasını üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı