internet haber sitesi
Reklamı Geç

Ümraniye'de yol çöktü

Ümraniye'de metro yapımı çalışmasının sürdüğü yolda çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle yan taraftaki bir inşaatın güvenlik kulübesinde gece nöbetinde bulunan 2 güvenlik görevlisi toprak altında kaldı. Göçükte toprak altında kalan güvenlik görevlilerinden birinin cesedine ulaşıldı. İBB'den yapılan açıklamada ise, "göçüğün zemin altında oluşan boşluktan kaynaklanabileceği tahmin edilmektedir" denildi.

Ümraniye'de yol çöktü
Ümraniye'de yol çöktü admin

Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi üzerinde yapımı süren metro çalışmasının olduğu bölgede henüz bilinmeyen bir nedenle saat 01.30 sıralarında yolda çökme meydana geldi. Bu sırada yandaki inşaat alanında bulunan güvenlik kulübesindeki iki görevli göçük altından kaldı. Göçük çevrede paniğe neden olurken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Güvenlik görevlilerinden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Çökme meydana gelen alanın çevresindeki 3 bina boşaltıldı.

ÜMRANİYE KAYMAKAMINDAN GÖÇÜK AÇIKLAMASI 
Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye göçüğün meydana geldiği alana gelerek incelemelerde bulundu. Suat Dervişoğlu daha sonra kısa bir açıklama yaparak, "Güvenlik görevlilerimizden Mehmet Altun'u çıkardık. Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ama hayatını kaybetti. Diğer güvenlik görevlimizi çıkarma çalışmalarımız devam ediyor. Başta AFAD ve AKOM olmak üzere, Büyükşehir Belediyemizin bütün ekipleri, tüm çalışanlarımız azami bir gayretle, büyük bir çalışmayla inşallah onu çok kısa bir sürede sağ çıkarmayı ümit ediyoruz. Tedbir amaçlı 3 binamızı boşalttık. Gerekli güvenlik tedbirlerini aldık. Şu anda çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi 

Dervişoğlu, güvenlik gerekçesiyle çevredeki doğalgaz ve elektriğin keslidiğini belirtti.  Dervişoğlu göçük altındaki güvenlik görevlisinin isminin Güray Halat olduğunu söyledi.  İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA


İBB'DEN AÇIKLAMA

Ümraniye'de Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi üzerinde metro çalışması sırasında yaşanan çökme olayı ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, güvenlik nedeniyle çevre binalardaki vatandaşların tedbir amaçlı olarak tahliye edildiği kaydedildi. İBB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ümraniye Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi üzeri Dudullu - Bostancı metro hattı şantiyesinin olduğu noktada bulunan Sinpaş Aqua City 2 girişinde çökme meydana geldi. Çökme ile birlikte site önündeki güvenlik mobosu ve şantiyeye ait konteyner göçük altında kalmıştır. Güvenlik mobosu içerisinde 2 kişi olduğu söyleniyor. Arama kurtarma çalışmaları Ümraniye İtfaiye ekibimiz tarafından devam ediyor. Tedbir amaçlı çevredeki binalar tahliye edildi. İlgili birimler olay yerinde."

İBB'DEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi üzerinde metro çalışması sırasında yaşanan göçük olayıyla ilgili İBB'den ikinci bir açıklama yapıldı. Açıklamada, çöken kısımda bir inşaata ait güvenlik kulübesinin içerisinde 2 görevlinin bulunduğu belirtilerek, "göçüğün zemin altında oluşan boşluktan kaynaklanabileceği tahmin edilmektedir" denildi. Açıklama şu bilgilere yer verildi:

"02 Kasım 2018 Cuma 01.20 saatlerinde Dudullu - Bostancı Metro Hattı'nın Parseller İstasyonu ile Depo Sahası arasındaki tünel imalatlarının, istasyon tarafındaki son genişletme etabında çökme meydana gelmiştir.

İstasyon kazı destek sisteminde herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir. Çöken kısım istasyon dışında; yol altında, site önünde yer almakta olup siteye ait güvenlik kulübesi oluşan boşluğa düşmüştür. Alınan ilk bilgilerde güvenlik kulübesi içerisinde 2 kişinin bulunduğu ifade edilmiş olup kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.

İBB Raylı Sistemler, AKOM, İtfaiye, Yol Bakım, İSKİ, Zabıta, 153 Yerinde Çözüm ekipleri 10 araç ve iş makinesi, 38 personel ile olay yerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Çalışmalar esnasında çevredeki bina ve yol ölçümleri düzenli olarak kontrol edilmekte olup, yapılan kontrollerde olay öncesinde herhangi bir deformasyon gözlenmemiştir. Çevredeki 3 bina tedbir amaçlı boşaltılmıştır. Meydana gelen çökmenin zemin altında oluşan boşluktan kaynaklanabileceği tahmin edilmektedir."

İTFAİYE EKİBİNİ TAŞIYAN HALATLAR KOPTU 1 İTFAİYECİ ELİNDEN YARALANDI

Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi üzerinde metro çalışması sırasında yaşanan göçük olayıyla ilgili toprak altındaki güvenlik görevlilerini arama kurtarma çalışmaları esnasında itfaiye ekiplerini taşıyan vince bağlı 4 halattan 3'ü koptu. Kopan halata bağlı sepetteki itfaiyecilerden Ekip Amiri Serdar Yahşi hafif şekilde elinden yaralandı. Yahşi'ye ilk müdahale sağlık görevlileri tarafından olay yerindeki ambulansta yapıldı. Elinden yaralanan Yahşi'nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

(DHA)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı