internet haber sitesi
Reklamı Geç

Danıştay Başkanı'ndan 'Öğrenci Andı' açıklaması

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Saray'da düzenlenen Danıştay Sempozyumu'nda, Öğrenci Andı ile ilgili karara hükümet cephesinden gelen eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Danıştay Başkanı'ndan 'Öğrenci Andı' açıklaması
Danıştay Başkanı'ndan 'Öğrenci Andı' açıklaması admin

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Saray'da düzenlenen Danıştay Sempozyumu'nda, Öğrenci Andı ile ilgili karara hükümet cephesinden gelen eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Güngör özetle şunları söyledi:

"Danıştayın faaliyetlerinde tabi olduğu tek ilke kuşkusuz hukukun üstünlüğüdür. Unutulmamalıdır ki, hukuki güvenlik ilkesi, hukukun üstünlüğünün temel unsurlarındandır."

"Türk milleti adına karar veren hakimlerin, hukukun evrensel ilkeleri yanında özellikle içinde yaşadıkları toplumun değerleriyle çelişmeyen, adalet duygusunu güçlendiren kararlarıyla güven yaratan bir yargı düzeni, hepimizin arzusudur."

"Danıştayın verdiği karaların hukuki sınırlar içinde bilimsel yönden eleştirilmesi mümkündür. Yargı mensupları olarak kararlarımızın bilimsel eleştirisine her zaman açığız."

"Yargı kararlarının taraf menfaati bakışıyla değil, objektif, bilimsel kriterlere göre değerlendirilmesinin hukukun gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz."

"Yargılama süreci devam eden bir dava hakkında görüş beyan edilmesinin, hukuka, adalete ve yargıya olan güveni sarsacağı unutulmamalıdır."

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı