internet haber sitesi
Reklamı Geç

KESK: Er ya da geç emek kazanacak!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, kamu emekçilerinin hukuksuz bir biçimde ihraç edilmesine neden olan KHK zulmünü Beşiktaş Kartal Meydanı’nda protesto etti. Herkesi OHAL KHK’leriyle örülen saray faşizmine karşı emek, demokrasi, barış mücadelesinde tek ses ve yürek olmaya çağıran KESK’liler, “Er ya da geç emek kazanacak” dedi.

KESK: Er ya da geç emek kazanacak!
KESK: Er ya da geç emek kazanacak! admin

Beşiktaş Kartal Meydanı’nda bir araya gelen KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK’lerle ihraçlarını protesto etti. “KHK’lar gidecek biz kazanacağız” yazılı pankart ile, “İşimizi geri alacağız”, “Anadilde eğitim istedik istiyoruz”, “Barış istedik istiyoruz”, “Karma eğitim haktır vazgeçmiyoruz” dövizlerinin taşındığı eylemde, sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları atıldı. Kamu emekçileri açıklamayı SES Bakırköy Eşbaşkanı Mürsel Fırat, bugün AKP MHP ittifakının tekçi otoriter emek karşıtı uygulamalarıyla ülkeyi ve halkları derin bir kaosa sürüklediğini vurguladı.

‘AKP İNSANLARININ EKMEĞİNİ TEHDİT EDİYOR’

İktidarın kendi gibi düşünemeyen KESK yönetici ve üyelerinin haksızca ve hukuksuzca açığa alıp; ihraç ettiklerini hatırlatan Fırat, “Bütün bu zalim uygulamaların esas sebebi ise tüm emekçi kesimlerin hak ve özgürlüklerini sınırlayan düzenlemelere seyirci kalmayışımızdır. Anayasayla ve yasalarla başta Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) olmak üzere ülkemizin imzaladığı uluslararası sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış bulunan sendikal hak ve özgürlüklerimize sahip çıkmamız işlerine gelmemektedir” dedi. AKP iktidarı keyfi işten çıkarmalarlar insanları ekmekleriyle tehdit ettiğini vurgulayan Fırat, insancıl çalışma koşulları talep eden işçileri önce gözaltı sonra tutuklayarak hak aramayı bir suç gibi göstermeye çalışan AKP’nin emekçilere köle gibi davrandığına işaret etti.

SARAY FAŞİZMİNE KARŞI TEK YÜREK OLALIM ÇAĞRISI

AKP’nin baskı ve susturma politikaları Cumartesi Annelerine karşı da her hafta devam ettiğini hatırlatan Fırat, “KESK’liler olarak en barışçıl eylem olan Cumartesi oturmalarına yapılan bu faşizan saldırıları kınıyoruz.Er yada geç emek, laiklik, demokrasi, barış ve kardeşlik kazanacak” diye konuştu. Fırat son olarak insanca bir yaşamdan yana olan herkesi OHAL KHK ile örülen saray rejimini faşizmine karşı emek, demokrasi ve barış mücadelesinde tek ses tek yürek olmaya çağırdı.

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı