internet haber sitesi
Reklamı Geç

Dünyaca ünlü fotoğrafçı Ara Güler hayatını kaybetti

Son dakika... Usta fotoğrafçı Ara Güler'in hayatını kaybettiği duyuruldu. 3 kere kalbinin durduğu belirtilen Güler'in özel bir hastanenin yoğun bakımında vefat ettiği açıklandı.

Dünyaca ünlü fotoğrafçı Ara Güler hayatını kaybetti
Dünyaca ünlü fotoğrafçı Ara Güler hayatını kaybetti admin

Akşam saatlerinde kalbinin durması ve tekrar çalıştırılması nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan usta fotoğrafçı Ara Güler’in hayatını kaybettiği açıklandı.

Doktor Zafer Gökay, Güler’in yakınlarına yaptığı açıklamada, “Serviste 3 kez resüsitasyona cevap vermiş, yoğun bakımda da iki kere verdi ama üçüncüsünde ne yazık ki döndüremedik, başımız sağ olsun. Tamamen kalp yetersizliği” dedi.

‘Güler saat 23.20’de hayatını kaybetti’

Ara Güler'in vefatına ilişkin açıklama yapan Şişli Florance Nightingale Hastanesi’nin Başhekimi Dr. Okan Özçeker, “Değerli fotoğraf sanatçımız sayın Ara Güler, Konjestif kalp yetmezliği, kronik Böbrek yetmezliği ve periferik arter hastalığı nedeniyle tedavileri devam ederken 17.10.2018 tarihinde saat 22.10 sularında kalp ve solunum durması sebebiyle müdahale edilerek yoğun bakım ünitemize alınmıştır. Yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ederken saat 23.05'te kalp atımı ve solunumu tekrar duran sayın Güler, yapılan tüm müdahaleler yanıt vermemiş ve saat 23.20'de vefat etmiştir. Ülkemizin, yakınlarının ve bütün sevenlerinin başı sağ olsun” diye konuştu.

İŞTE ARA GÜLER’İN ARDINDAN SÖYLENENLER:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Türkiye’nin yetiştirdiği ünlü fotoğrafçı Ara Güler usta geriye bıraktığı eserleriyle hep hayırla yad edilecek” mesajını paylaştı.

meral-aksener-ic

Coşkun Aral: “Türkiye'nin ve dünyanın başı sağolsun. Bütün dünyanın tanıdığı kendi kuşağının tanıdığı en önemli fotoğrafçılardan biriydi. Her zaman mütevazı bir insandı. Çok önemli bir insanı kaybettik” dedi.

ibrahim-kalin

Gonca Vuslateri : Yanağından öptüğüm İstanbul… Türkiye'nin başı sağolsun. Ara Güler

gonca-ara-guler

Demet Akbağ: Büyük usta Ara Güler’imizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz, başımız sağolsun.

Mustafa Sandal: İstanbul en önemli tepesini kaybetti, hepimizin başı sağ olsun! Fotoğraflarıyla Anadolu tarihini ölümsüzleştiren Ara Güler’imiz! Mekanın cennet olsun…

Ermeni asıllı usta fotoğrafçı Ara Güler 16 Ağustos 1928’de İstanbul’da doğmuştu. 90 yaşındaki Güler, Türk fotoğrafçılığına ve foto muhabirliğine katkıları nedeniyle  birçok ödülün sahibiydi.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı