internet haber sitesi
Reklamı Geç

Dikkat Hamileye Botoks Yasak!

Hamilelik döneminde botoks yaptırılması erken doğuma neden oluyor.

Dikkat Hamileye Botoks Yasak!
Dikkat Hamileye Botoks Yasak! admin

Gebelik dönemindeki kadınların botoksu tercih etmesi halinde çocukta beslenme bozukluğu ve erken doğuma bağlı olarak bebek ölümleri bile yaşayabileceği bildirildi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Türsen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın ile birlikte var olmaya başlayan estetik kavramının ardından estetik cerrahinin son derece gelişme gösterdiğini söyledi.

Botoks için her yaştan başvurularla karşılaştıklarını belirten Türksen, ”Birimimize gelen herkese ihtiyaçları ölçüsünde yardımcı olmaya özen gösteriyoruz.

Ancak gebelik dönemindeki kadınların ve emzikli annelere bu tarz operasyonları yaptırmalarını önermiyoruz. Çünkü, her şeyden önce bbu işlemler, kaslara yapılan bir tedavidir. Buna bağlı olarak çocukta beslenme bozukluğu olabileceği gibi erken doğuma bağlı olarak bebek ölümleri bile yaşanabilir. Yani gebe kadınların botoks düşüncesini bir süre ertelemesi daha doğrudur” dedi.

YÜZÜN ÜST YARISINDAKİ BAŞARI FARKI

Doç. Dr. Türsen, gerdirme operasyonlarının vücudun bir çok bölgesine uygulandığını ancak, her yerde benzer başarı oranı ile karşılaşmadıklarını söyledi.

Burundan başlayan yüz üst yarısında kırışıklıkların yüzde 100’e yakınının
giderildiğini anlatan Türsen, diğer bölgelerde ise bu oranın yüzde 50’lere kadar düşebildiğine işaret etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı